Mărturia unui român care a găzduit refugiaţi din Ucraina: „Şi-au lăsat casa din cauza unui criminal de război“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Soare (foto stânga) şi soţia sa (dreapta), împreună cu familia de refugiaţi pe care a găzduit-o FOTO: arhiva personală
Leonard Soare (foto stânga) şi soţia sa (dreapta), împreună cu familia de refugiaţi pe care a găzduit-o FOTO: arhiva personală

Primul argeşean care a găzduit refugiaţi din Ucraina a fost Leonard Soare, managerul unei pensiuni din comuna Godeni. Acesta a găzduit timp de două zile o familie din Kiev care ulterior a plecat în Germania.

Leonard Soare şi soţia sa au găzduit între 25 şi 27 februarie o familie din Kiev cu doi copii. 

Acesta are mai mulţi prieteni în Republica Moldova şi le-a spus încă de la începerea războiului că poate primi refugiaţi din Ucraina dacă este nevoie. 

Familia de refugiaţi din Kiev, ce are doi copii de 4 şi respectiv 7 ani, a ajuns la Godeni în seara zilei de 25 februarie.

”Cei patru au pornit spre graniţa cu Republica Moldova şi au trecut-o cu o oră înaintea decretării legii marţiale, altfel bărbatul nu ar mai fi putut ieşi, având 40 de ani. 

Au venit din Ucraina cu maşina personală, au stat la noi două zile, după care au plecat spre Germania, unde lucrează de mai mulţi ani sora bărbatului. 

Vorbesc foarte bine engleza şi sigur se vor descurca. A fost foarte bine că au putut să se odihnească la noi după multe ore de condus non-stop maşina. 

I-am rugat sa transmită şi altor prieteni sau rude adresa mea dacă vor avea nevoie de găzduire, bineînţeles că totul gratis. 

Ce vină au Vitoli cu Ania şi cei doi copii superbi, de 4 şi 7 ani, că a trebuit să-şi părăsească casa din cauza deciziilor unui criminal de război? I-am primit ca pe cei din familia noastră”, povesteşte Leonard Soare.

Managerul pensiunii din comuna argeşeană Godeni mai adaugă şi că ţine legătura zilnic cu familia de refugiaţi pe care a găzduit-o.

Vă mai recomandăm şi:

Mame de sacrificiu la frontiera de nord a României: îşi trimit copiii departe de războiul din Ucraina FOTO

Svitolina a „şters“ Rusia din tenis: Decizie luată de WTA după revolta jucătoarei din Ucraina


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite