Judecătorul Gabriel Apostol este chemat, astăzi, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru ieşile sale publice violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, devenit vedetă „MasterChef“,  va trebui să dea socoteală în faţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru scandalul provocat într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti – Piteşti şi pentru ieşirile violente faţă  de soţia sa, magistrat şi ea.


Pe numele lui Gabriel Apostol au fost deschise două dosare, ambele la sesizarea Inspecţiei Judiciare. Fostul şef al Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Piteşti a intrat în atenţia CSM încă de anul trecut, în urma scandalului pe care magistratul l-a avut cu doi poliţişti, într-o benzinărie de pe Autostrada Piteşti - Bucureşti. Judecătorul  a fost încătuşat de politişti, după ce i-a făcut pe aceştia “miliţieni”, totul după ce el însuşi sunase la 112 pentru a anunţa că a fost agresat de cei doi poliţişti. Martorii incidentului nu i-au susţinut însă varianta. O lună mai târziu, judecătorul Apostol a făcut scandal într-un magazin bricolaj din Piteşti, iar după un schimb de replici jignitoare, agenţii de pază l-au scos pe magistrat din magazin şi au chemat poliţia. În momentul în care a plecat din parcare, Gabriel Apostol a luat pe capota autoturismului un angajat al magazinului, care a scăpat ca prin urechile acului.   

A fost suspendat din magistratură pe durata  cercetărilor

Pe 7 mai 2014, Gabriel Apostol, a fost suspendat din magistratură până la finalizarea cercetării disciplinare declanşate după incidentul de la sfârşitul anului trecut, iar în toamna acestui an, magistraţii Curţii Supreme au respins recursul împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 7 mai, formulat de Gabriel Apostol.

După scandalul care i-a adus suspendarea au  urmat  alte incidente care l-au crescut notorietatea  lui Gabriel Apostol. Soţia sa, magistrat şi ea, a depus o plângere pe numele său pentru lovire, distrugere şi furt între rude. 

Inspecţia Judiciară are şi alte plângeri pe numele lui Gabriel Apostol. Magistratul va fi audiat, printre altele, cu privire la „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu“.

Vedetă în bucătăria MasterChef 

Gabriel Apostol a luat parte la ultima ediţie a emisiunii „MasterChef“ pentru a-i demonstra soţiei, de care în prezent este despărţit, că poate obţine şorţul. Magistratul a recunoscut că a fost şi este în continuare un copil-problemă. „M-a crescut bunica şi biata femeie trebuia să mă lege de pat pentru a-şi putea face treburile“. Gabriel Apostol a venit la concurs cu şoricelul Ratatouille din desenul animat preferat al uneia dintre cele două fetiţe ale sale. Întrebat cu ce se ocupă, acesta a ţinut să precizeze că „judecă infractori şi borfaşi, pe care îi bagă la pârnaie“.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite