Incendiu provocat de un aparat de aer condiționat la Direcţia Sanitar-Veterinară Argeş. Cât de mari sunt pagubele produse

0
Publicat:

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de sâmbătă, 13 aprilie, în municipiul Pitești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un laborator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş.

Incendiu la DSVSA Argeș Foto: ISU Argeș
Incendiu la DSVSA Argeș Foto: ISU Argeș

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, într-un laborator sanitar-veterinar aflat la primul etaj al clădirii. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 30 de minute.

La ajungerea forțelor de intervenție, s-a constatat că este vorba despre sediul DSVSA Argeș, incendiul manifestându-se la etajul 1 al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcționa un laborator sanitar-veterinar. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și degajarea fumului. La fața locului a fost prezent și un echipaj CBRN, care în urma efectuării măsurătorilor, nu a identificat concentrații peste limitele admise ale substanțelor periculoase în atmosferă”, a transmis ISU Argeș.

În urma evenimentului, au ars elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care a izbucnit incendiul și au fost afectați pereții, din cauza degajărilor mari de fum. Un scurtcircuit electric ar fi provocat incendiul.

Nu au fost victime și nici persoane surprinse în interior. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat”, au mai precizat reprezentanții ISU Argeș.

La sfârșitul lunii martie 2024, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeș a anunțat reabilitarea sediului și laboratorului de analize al instituției. Este vorba de proiectul „Renovarea integrată a sediului administrativ și a laboratorului de analize pentru DSVSA Argeș”, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cele două imobile urmează a fi și eficientizate energetic. Data finalizării implementării proiectelor a fost stabilită în vara anului 2026.

Izbucnirea acestui incendiu este o dovadă în plus a faptului că este nevoie urgentă de reabilitare a instituției.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite