Incendiu la o hală de prelucrare a aluminiului din Argeș. 25 de persoane și zeci de butelii cu azot au fost evacuate

0
Publicat:

Incendiul a izbucnit la panourile sandwich de la o hală a unei fabrici de turnare a metalelor neferoase de pe strada Drumul 23 - Pitești. 

Pompier. FOTO arhivă ISU Argeș
Pompier. FOTO arhivă ISU Argeș

Pompierii de la Detașamentele Bradu și Pitești au ajuns imediat la fața locului cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și o autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime.

O parte dintre angajații aflați la locul de muncă s-au evacuat pe cont propriu, iar 12 persoane au fost evacuate de către salvatori.

Intervenția a fost rapidă oprindu-se propagarea cu flacără deschisă. Incendiul s-a produs la un utilaj de prelucrare a aluminiului și flăcările s-au propagat la panourile sandwich ale halei. Din hală au fost evacuate 25 de persoane, iar două dintre acestea au suferit atac de panică și au fost monitorizate de către echipajul SMURD, fără să fie nevoie de transport ulterior la spital”, precizează ISU Argeș.

Au ars tavanul și un perete lateral pe o suprafață de aproximativ 300 mp, iar pe timpul intervenției au fost evacuate 24 de butelii de azot încărcate și 34 goale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o defecțiune la nivelul utilajului”, mai spune ISU Argeș.

 Amintim că un incendiu violent a izbucnit în urmă cu un an și jumătate la un magazin dintr-o comuna argeşeană. Puţin a lipsit ca mai multe butelii aflate în interior să explodeze.

Un incendiu similar a avut loc și la un centru de încărcare butelii din Fântânele, judeţul Prahova. Forţele de intervenţie au găsit două victime cu arsuri puternice. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite