Guvernul aprobă 100 de milioane euro pentru noul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești. Cum va arăta VIDEO

0
Publicat:

100 milioane euro - atât va costa construirea noului stadion „Nicolae Dobrin”, din Pitești. Viitorul complex sportiv de ultimă generație va avea 15.200 de locuri. Arena va fi certificată UEFA 4.

Realizarea noului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești va costa 495 de milioane de lei (100 milioane euro), iar construcția va fi finanțată, preponderent de stat, prin Compania Națională de Investiții, potrivit unui proiect de HG de aprobarea a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, ce va intra în ultima ședință de Guvern din acest an. scrie economedia.ro.

Suma prevăzută este peste cea estimată de Primăria Pitești în noiembrie 2022 (416 de milioane de lei). Reprezentanții Primăriei precizau atunci că singurul obstacol rămas în calea construirii noului stadion era tocmai această HG de acum, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Viitorul stadion, în fapt un complex sportiv de ultimă generație, va avea în total 15.200 de locuri, dintre care 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora. Viitoarea arenă va avea și 232 locuri pentru jurnaliști și va fi certificată UEFA 4, fiind eligibilă pentru a găzdui competiții fotbalistice internaționale la cel mai înalt nivel. Toate tribunele viitorului stadion vor fi acoperite.

Energia necesară funcționării viitorului stadion din Pitești va fi asigurată în procent de 30% din surse regenerabile, urmând a avea numeroase panouri fotovoltaice. La costurile reduse de întreținere vor contribui și pompele de căldură de ultimă generație cu propan. Parcarea stadionului va avea aproximativ 500 de locuri, dintre care 20 vor fi exclusiv pentru mașini electrice.

Noul stadion „Nicolae Dobrin”. FOTO captură video proiect
Noul stadion „Nicolae Dobrin”. FOTO captură video proiect

O atenție deosebită va fi acordată spațiilor verzi. Din suprafața totală a complexului sportiv, peste 60% va fi reprezentată de spațiile verzi. În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și un stadion de atletism, precum și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, cu 10 vestiare în total.

Lucrările sunt preconizate să înceapă în 2023, iar inaugurarea este estimată pentru 2026.

Noul stadion „Nicolae Dobrin”. FOTO captură video proiect
Noul stadion „Nicolae Dobrin”. FOTO captură video proiect
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite