FOTO VIDEO Descinderi acasă la hoţii de cale ferată care puneau în pericol siguranţa circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane suspectate că ar fi furat garniturile de la calea ferată s-au trezit cu mascaţii peste ei, în casă. Descinderile au avut loc în localităţile Goleşti şi Ştefăneşti.

Poliţişti, jandarmi şi mascaţi însoţiţi de câini au intrat în curţile celor suspectaţi de furt de cale ferată. Un adevărat arsenal de scule şi unelte  cu care cei învinuiţi luau tot ce se putea demonta de la sistemul de cale ferată a fost găsit acasă la ei. Percheziţiile au avut loc în două localităţi, Goleşti şi Ştefăneşti, acolo unde existau indicii că ar locui hoţii. Unul dintre suspecţi s-a ascuns în wc-ul din curte, dar când şi-a dat seama că poate fi găsit de câinii poliţiştilor, a ieşit singur.”N-am fost eu, mie îmi este frică să iau şi un fir de aţă.”, spunea bărbatul în faţa oamenilor legii.În fiecare casă vizată, poliţiştii au găsit elemente de infrastructură feroviară. Culmea, proprietarii gospodăriilor spun că nu ştiau cum au ajuns ele pe bătătura lor.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare îi filau de mai multă vreme pe cei percheziţionaţi. Respectivii îşi formaseră o reţea întreagă cu roluri bine stabilite. Unii dezasamblau, alţii depozitau şi într-un final vindeau cam tot ce poate fi desfăcut de pe calea ferată: traverse, bârne, piloni, şină, şuruburi sau panouri electronice. ”Vom mai organiza astfel de acţiuni pentru că, prin faptele pe care le săvârşesc nu îşi dau seama că afectează circulaţia feroviară.”, a spus Alexandru Doreftei, şeful Poliţiei TF Argeş. În urma acţiunii un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, iar alţii au fost duşi la audieri. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi nu vor fi acuzaţi numai de furt calificat şi de distrugere, ci şi de punerea în pericol a garniturilor de tren. În cursul acestei zile, bărbatul reţinut va fi prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

image

                   

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite