FOTO Incubatorul donat de Asociaţia Salvaţi Copiii menţine viaţa unui bebeluş născut prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incubatorul donat de Asociaţia Salvaţi Copii  FOTO Laurentiu Ionescu
Incubatorul donat de Asociaţia Salvaţi Copii  FOTO Laurentiu Ionescu

30 de voluntari au fost implicaţi pentru strângerea de fonduri în campania Salvaţi Copiii. La urnele special amenajate s-a strâns jumătate din sumă, aproape 5.000 lei, iar restul au fost donaţii de la persoane fizice şi juridice. Costul incubatorului donat este de 10.000 lei.

Fundaţia „Salvaţi copiii“  a donat incubatorul Spitalului Judeţean Argeş. Acesta a fost achiziţionat de reprezentanţii Fundaţiei, în urma derulării campaniei „Bun venit în lume“ şi a ajuns pe secţia de Neonatologie. „Incubatorul pe care noi îl oferim vine desigur în ajutorul mămicilor. Noi am ajuns la concluzia că un incubator le-ar fi fost de mare folos aici la Piteşti, mai ales datorită faptului că toate cazurile cu probleme ale nou-născuţilor din judeţ vin tot aici la Spitalul Judeţean“, a declarat Dumitra Sima, preşedinte organizaţiei Salvaţi Copiii Argeş.

La numai câteva ore, un prematur a fost primul bebeluş căruia i-a salvat viaţa

Aveam nevoie de un astfel de incubator mai ales că noi îngrjim un număr mare de prematuri şi în acelaşi timp primim născuţi prematur prin transfer şi de la maternităţile din judeţ, deci este un incubator foarte bine venit. Aş vrea să le mulţumesc celor care au făcut donaţii, noi aici nu primim foarte des echipament şi am mai avea nevoie de astfel de campanii de ajutorare. Secţia noastră este bine dotată la ora actuală, putem face o grămadă de lucruri pe care nu le puteam face anii trecuţi însă este loc şi pentru mai bine“, ne-a declarat dr Monica Buican, medic primar neonatolog.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite