FOTO: Secţia ATI  în valoare de un million de euro din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova, închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase a funcţionat doar trei luni
Secţia ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase a funcţionat doar trei luni

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova a obţinut  în anul 2010 de la Banca Mondială un million de euro pentru a înfiinţa o secţie de terapie intensivă.

Secţia ATI din cadrul unităţii spitaliceşti a fost dotată cu aparatură modernă, însă a funcţionat doar trei luni.  ‘’Noi nu ne permitem din bugetul pe care îl avem alocat spitalului să susţinem financiar secţia ATI. Pe lună ar trebui să cheltuim 160.000 de lei. Este foarte mult pentru noi, aşa că am decis să suspendăm activitatea temporar. Totul este dotat la standarde europene, iar aparatura este ultra-performantă. Abia la începutul acestui an am angajat  doi medici rezidenţi. Cred că până la urmă se va găsi o soluţie, iar în cel mai scurt timp vom relua activitatea. Este păcat să ţinem închisă o astfel de secţie de terapie intensivă’’, a spus Constantin Ecobici, directorul medical din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova.

‘’Noi pacienţii  avem de suferit’’

Bolnavii au declarat că nu este normal să fie alocată  suma de un milion de euro pentru o secţie de terapie intensivă, iar în trei luni să fie închisă.’’Noi pacienţii avem de suferit. Din păcate nu toate spitalele sunt dotate corespunzător. Este normal să avem parte de un tratament ca tare. Până la urmă noi plătim pentru toate serviciile medicale.  Eu  cred poate găsi finanţare pentru secţia ATI’’, a spus Maria Diaconu.

Conducerea  Casei de Asigurări  de  Sănătate Dolj a declarat că secţia ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova nu  îndeplineşte  anumite criterii, iar din această cauză nu poate primi 160.000 de lei pe lună în plus pentru funcţionare. ‘’Ar trebui să existe un medic permanent în cadrul secţiei şi personal mediu sanitar  corespunzător’’, a decalart Daniela Gheorghe, purtător de cuvânt în cadrul CAS Dolj.  
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite