Profesorul-proxenet, lăsat în libertate să predea. Cosmin Marcea s-a scuzat: „Eram și eu mai tânăr“

0
Publicat:

Profesorul de la Liceul de Artă Marin Sorescu din Craiova a obligat tinere să se prostitueze în străinătate, prin metoda Lover Boy. Fetele îi trimiteau lunar bani. Cel puțin 70.000 de euro ar fi obținut profesorul de pe urma tinerelor exploatate.

Cosmin Constantin Mercea, profesor de sport Liceul de Artă Craiova FOTO/Facebook
Cosmin Constantin Mercea, profesor de sport Liceul de Artă Craiova FOTO/Facebook

Profesorul de sport Constantin Marcea, în vârstă de 35 de ani, era în vizorul polițiștilor de mai mult timp. O tânără a reclamat că a fost dusă în străinătate de un profesor și lunar era obligată de acesta să-i trimită sume importante de bani. Împotriva aceluiași profesor au mai fost formulate alte 3 plângeri. 

„Bărbatul este bănuit că în perioada 2013 – 2017, folosindu-se de metoda „lover boy” și speculând starea de vulnerabilitate a patru femei din județul Dolj, le-ar fi determinat pe acestea să practice prostituția în Germania, Italia și Norvegia, sumele de bani astfel obținute, aproximativ 70.000 de euro, fiind însușite de bărbat", se arată într-un comunicat de presă.  

Ce a spus profesorul în fața judecătoarei de caz

După ce anchetatorii au reușit să strângă dovezile necesare, profesorul a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii l-au prezentat în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile pentru proxenetism în formă continuată.

Ajuns în fața magistraților, profesorul Cosmin Constantin Marcea a recunoscut că a dus în străinătate mai multe tinere pentru a se prostitua. Marcea a recunoscut și că a câștigat bani frumoși de pe urma tinerelor exploatate.

„Eram și eu mai tânăr. S-a întâmplat când eram mai tânăr. Mi-am dat seama că am greșit și am luat-o pe un alt drum", a spus profesorul în fața judecătoarei care a instrumentat dosarul. 

„Nu i-au dat nici măcar control judiciar"

Procurorii au rămas, însă, șocați când au auzit verdictul magistratei. Cosmin Constantin Marcea va fi judecat în stare de libertate.

„Nu i-au dat nici măcar control judiciar. Este inadmisibil. Nu ne vine să credem că se poate întâmpla așa ceva", au declarat surse judiciare.

Inculpatul a înlesnit practicarea prostituției în Italia, Norvegia, Germania, Austria și Elveția în cazul a patru persoane vătămate, în împrejurări diferite și fără legătură între persoanele vătămate, obținând în acest sens 65.000 de euro, 35.000 de coroane norvegiene, plus alte sume în lei și franci elvețieni. Fapta inculpatului întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de proxenetism în formă continuate, 4 acte materiale. Instanța de judecată a respins propunerea Parchetului de luare a măsurii preventive. Parchetul a formulat contestație împotriva acestei hotărâri, contestație ce urmează a fi soluționată de către Tribunalul Dolj", a declarat Mihai Trică, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. 

Având în vedere că împotriva profesorului - inculpat acuzat de proxenetism în formă continuată nu s-a luat niciun fel de măsură, el se poate întoarce oricând la catedră.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite