EXCLUSIV Decizia luată în cazul celor şapte angajaţi ai Lactate Brădet găsiţi cu E. coli. Reacţia patronului la scandalul care a alertat Italia cu produsele firmei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lacttate Bradet

Cei şapte angajaţi ai fabricii Lactate Brădet depistaţi cu E. coli patogen, inclusiv cei trei în cazul cărora analizele coproculturilor au indicat prezenţa ambelor gene care provoacă apariţia Sindromului Hemolitic Uremic (SHU), au început tratamentul la domiciliu, de vineri, 18 martie.

“Astăzi li s-au eliberat reţete cu Azitrox şi pansamente gastrice. Oamenii urmează tratamentul acasă. Pe lângă ei, mulţi dintre angajaţii noştri au cerut şi să facă preventiv acelaşi tratament, chiar dacă  analizele nu au indicat în cazul lor, prezenta E. coli patogen, lucru pe care, evident, medicul l-a refuzat, pentru că tratamentele nu se dau aşa, după ureche”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Marius Badea, patronul S.C. Lactate Brădet. 

Activitatea fabricii a fost sistată încă de la sfârşitul lunii februarie, imediat după depistarea lotului de brânză cu E. coli. Cei 60 de angajaţi ai firmei stau cu sufletul la gură şi se întreabă dacă de luna viitoare vor mai avea de lucru. 

“Mai vine la muncă doar personalul TESA. În rest, cei din producţie, 30-35 de oameni, au fost trimişi acasă, însă luna aceasta vor fi plătiţi, şi cei cu E. coli şi cei fără, fiindcă oamenii n-au nicio vină. Rămâne de văzut ce vor face de luna viitoare. Mulţi dintre ei, chiar dacă n-au ce face pe aici, continuă să vină la fabrică.... Vin doar ca să mai întrebe care e situaţia. Sunt şi ei, ca şi noi, în aşteptare”, a mai declarat, pentru Adevărul, Marius Badea (foto jos), patronul S.C. Lactate Brădet.  
image

Dacă după scandalul lotului de 25 de kilograme de brânză cu E. coli, Marius Badea reuşise să întoarcă totul în favoarea sa, lansând online subscrierea de acţiuni la noua firmă pe care vrea s-o creeze, scandalul angajaţilor depistaţi cu E. coli nu pare la fel de uşor de depăşit, mai ales după ce laboratoare specializate din Italia au confirmat că infecţia intestinală de care suferă copilul român cu sindrom hemolitic uremic internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România (rudele copilului indicaseră încă de la internarea micuţului marca Lactate Brădet).

Cetăţenilor italieni li s-a recomandat deja să nu consume produse fabricate de firma S.C. Lactate Brădet S.R.L. şi distribuite prin diverse magazine din Italia i să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat. “Mi-e greu să înţeleg ce s-a întâmplat acolo... Am vorbit cu tatăl copilului. Ţin legătura cu el. Micuţul, care ar fi consumat sortimentul brânză de burduf, după spusele tatălui, se simte acum mai bine. Autorităţile sanitar-veterinare din Italia ne-au anunţat, în această dimineaţă, că se fac analize pe produsele noastre şi că rezultatele finale vor fi gata abia pe 21 martie. Pe de altă parte, partenerul nostru din Italia a cerut şi el analize pentru smântâna şi brânza telemea produsă de Lactate Brădet, iar rezultatele au ieşit bune. Pentru brânza de burduf nu a făcut analize, pentru că nu a avut acest produs”, a mai declarat, pentru ”Adevărul”, Marius Badea. 

Pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV Mărturia patronului firmei Lactate Brădet, după ce şapte angajaţi au fost descoperiţi cu E. coli

Angajaţi ai fabricii „Lactate Brădet“ depistaţi cu E. Coli. Genele descoperite pot provoca Sindromul Hemolitic Uremic

Proprietarul companiei de lactate Brădet vrea să strângă 10 milioane de lei pe o platformă de finanţare. Cum pot românii deveni acţionari

Fermier implicat în scandalul infectării cu E.Coli: „Ce să fac, să arunc trei tone de lapte pe zi? Angajatul la care s-a găsit E.Coli era un paznic“

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite