Elvis de la Mioveni se pregătește de realnsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși anul acesta și-a anunțat, public, retragerea din show bizz,Valentin Mogoașe, alias Elvis de la Mioveni, se pregătește de revenire cu un spectacol incendiar, programat pentru 8 ianuarie, ziua de naștere a Regelui Rock'n Roll-ului.

Valentin Mogoașe, cel mai înfocat fan al Regelui Rock'n Roll-ului, ne-a obișnuit, an de an, în luna anivsrsară Elvis Presley, cu câte un spectacol de zile mari, în interpretarea sa. A făcut-o și în 2011 și o va face și în 2012, chiar dacă între timp și-a anunțat, oficial, retragerea.
“Am precizat de la început că este vorba de o retragere temporată, iar cum mă pregătesc de revenire. Dar nu oricum, ci cu ceva inedit, spectaculos: dans, muzică, defilări pe podium și bătaie cu frișcă. Va fi o altfel de apariție, <<evolution>>.”, spune Elvis de la Mioveni care lucrează de zor la amenajarea unei cuști de forma unei farfurii zburătoare, care va fi agățată în tavanul clubului Elvis din Mioveni și în care va da primul său recital de după revenire.
“Elvis Presley este unic şi de neinlocuit.<<A fost un dar de preţ lăsat de Dumnezeu nouă, celor care l-am iubit şi l-am păstrat în inimile noastre>>, aşa cum stă scris pe lespedea lui funerară. Am spus-o de mai multe ori, pentru mine e crucea pe care trebuia s-o port și niciun efort de a-l readuce în atenția publicului nu e prea mare!”, spune Valentin Mogoașe

Elvis, idolul său din adolescență

Valentin l-a descoperit pe Elvis Presley când avea 13 ani
“Eram  pe clasa a şaptea și m-a impresionat puternic unul din filmele în care juca Regele rock and roll-lui, Circul. În acea seară, pentru mine se năştea un ideal. M-am trezit a doua zi, dimineața, am luat geaca de piele a prietenului surorii mele, care era cu vreo câteva numere mai mare, i-am ridicart gulerul, mi-am schimbat frizura și am plecat la școală. Era o cotitură în viața mea pentru că Elvis tocmai devenise idolul meu. În anul următor am renunţat la tabăra în care părinții ar fi vrut să mă trimită pentru a-mi cumpăra prima mea chitară.”, povesteşte Valentin Mogoaşe.
Era la liceu când a cântat prima dată pe scenă dar a dat spectacole și în timpul armatei, când i-a încolțit ideea înființării propriului său club care să poarte numele Regelui. Până la a-și vedea visul împlinit, însă, a mai trecut ceva timp. A lucrat ca electrician și electronist la Automobile Dacia, iar după Revoluție a găsit oportunitatea să-și ducă planul până la capăt. „Aveam în cap un singur lucru. Să-i dedic un club celui care mi-a fascinat adolescența!”, explică Elvis de la Mioveni

Primul său club a funcționat în centrul Mioveniului, iar mai târziu a pus piatra de temelie a actualul club, inaugurat în 2008, a cărui construcție a fost finanțată din banii câștigați din concerte. Au început audiţile şi cântările din reperotiul Regelui, în interpretarea sa sau a altor imitatori ai lui Elvis, dar și serile de discotecă, iar fanii lui Elvis s-au înmulțit.

Idolului său i-a ridicat o statuie
Valentin nu s-a limitat la un club care să poarte numele Regelui Rock'n Roll-ului, ci i-a făcut și o statuie, în mărime naturală, din huma escavată de la fundaţia clădirii. „Aveam ideea, dar n-aveam habar cum se construiește o statuire M-am uitat pe un documentar de pe Discovery, am făcut câteva încercări și m-am pus pe treabă. M-am folosit de posterele cu Elvis dar m-am inspirat și după chipul fetiţei mele mai mici. Pentru mine și pentru mulți alții, statuia este un simbol!”, explică Valentin care a montat o instalație de iluminat și câteva băncuțe pentru cei care vor să asculte, lângă statuie, melodiile lui Elvis

Profil

Născut: 27 mai 1967, Pitești;
Studii: Liceul Industrial Colibași; Școala Populară de Arte Pitești;
Familie: căsătorit (cu Mirela), are trei copii: Izabela-16 ani, Lisa Maria - 12 ani și Valentina Georgiana - 8 ani.
 
Ce-i place:

Îmi plac florile, îmi place natura, în general. Mi-ar plăcea să port vizita Graceland, locul unde Elvis a avut reședința.

 Ce nu-i place:

Nu-mi mai place țara asta. Sunt sătul de minciuni electorale, de promisiuni deșarte. Dacă n-aș fi investit atâția bani aici, aș fi plecat în occident.

Întrebări și răspunsuri

Familia vă înțelege pasiunea pentru Elvis?
Din fericire, da, iar asta mă bucură mult. Pe soţia mea am cucerit-o cu melodia "Love me Tender"și încă îi mai fredonez melodiile lui Presley. Fiica mea cea mare, Izabela, a fost cea care m-a încurajat, acum câțiva ani, să particip la emisiunea Ploaia de Stele unde m-am și lansat la TV.

V-ați gândit la un scenariu anume pentru spectacolul de revenire?
Voi alege câțiva băieți care să semene cu Elvis și-i voi îmbrăca în costumele mele speciale. Cei care au voce vor și cânta, ceilați urmânfd doar să danseza. Va fi o introducere a apariției mele. Mai mult nu pot dezvălui!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite