Elev de liceu din Argeș lăsat liber după ce și-a amenințat cu moartea profesorul de matematică

0
Publicat:

Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din județul Argeș va fi cercetat în libertate după ce a amenințat cu moartea un profesor. Inițial, elevul fusese reținut pentru 24 de ore.

Incidentul grav s-a petrecut la Liceul Tehnologic Mărăcineni FOTO Facebook
Incidentul grav s-a petrecut la Liceul Tehnologic Mărăcineni FOTO Facebook

Elevul, al cărui comportament foarte agresiv este cunoscut de mai mulți ani, este în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Mărăcineni, aflat la câțiva kilometri de municipiul Pitești. Elevul s-a mutat în clasa a VI-a la liceul din Mărăcineni și în ultimii ani a primit de mai multe ori consiliere psihologică.

Incidentul grav s-a petrecut miercuri, 1 februarie, cel amenințat fiind profesorul de matematică Bogdan Dumitru. Poliția Argeș a deschis o anchetă joi, 2 februarie, iar în aceeași zi elevul a fost reținut pentru 24 de ore pentru amenințare. În seara de vineri, 3 februarie procurorii au decis ca elevul agresiv să fie cercetat în libertat.

„Elevul respectiv a intrat în clasă după ce înceupusem ora și făcusem și prezența. Mai întârziase și în alte rânduri, iar atunci l-am primit. Însă de această dată nu l-am mai primit la oră. Elevul a ieșit, însă a revenit să își ia geaca. L-am scos iar afară, însă a intrat din nou în clasă... Moment în care m-am dus să o chem pe doamna directoare. Numai că amândoi am fost înjurați de multe ori de acel elev. Am intrat la oră, elevul a mai rămas să vorbească puțin cu doamna directoare, iar apoi a intrat din nou la mine la oră și m-a înjurat iar de mai multe ori. Sunt înjurături pe care nu le pot reproduce... După aceea, m-a amenințat cu moartea, spunându-mi: <Dacă vii la școală nu mai trăiești>. Mă simt cumva amenințat în continuare, nu știu cum ne pot apăra autoritățile”, spune profesorul Bogdan Dumitru.

Al doilea incident grav în ultimele săptămâni

Este al doilea incident grav petrecut într-un liceu din Argeș în ultimele săptămâni. Trei elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au fost reținuți de polițiști în seara zilei de 19 ianuarie, ei fiind implicați într-o bătaie cruntă izbucnită pe holul liceului cu o zi înainte. După ce au fost reținuți 24 de ore, elevii au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile pe 20 ianuarie, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

În imaginile surprinse în filmarea făcută publică de site-ul local de știri epitesti.ro se poate vedea cum la un moment dat un elev într-o geacă albă smulge din lambriu o stinghie lungă de peste o jumătate de metru și se îndreaptă spre un grup de alți elevi, lovindu-i de câteva ori, în timp ce mai mulți elevi îl încurajează să dea în oponenții săi.

Pe margine, o elevă înjură în repetate rânduri. Elevul respectiv rămâne în maieu și își continuă gesturile amenințătoare cu stinghia smulsă, după care grupul advers de elevi se retrage, iar elevul duce stinghia în clasă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite