Doi braconieri, prinşi pe lacul Vidraru. Pe declaraţia pe propria răspundere scriseseră că ajută un „bătrân“, iar „bătrânul“ era proprietarul bărcii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barca în care se aflau braconierii FOTO: Jandarmeria Argeş
Barca în care se aflau braconierii FOTO: Jandarmeria Argeş

Trei persoane din Argeş au fost prinse de jandarmi la braconaj pe lacul Vidraru în seara zilei de 26 aprilie. Fiecare a fost amendată cu câte 10.000 de lei. Jandarmii s-au crucit când au văzut ce documente justificative au arătat cele trei persoane.

După cum ne-au precizat surse apropiate anchetei, un bărbat de 29 de ani şi o femeie de 28 de ani aveau la ei declaraţii pe propria răspundere în care precizau că se deplasează „pentru a ajuta un bătrân”. Numai că „bătrânul” era proprietarul bărcii de pe care cei doi braconau peşti, un bărbat de 71 de ani. La rândul său, proprietarul avea o declaraţie pe care scrisese că închiriază bărci.

Conform reprezentanţilor Jandarmeriei Argeş, cele trei persoane „se foloseau de plase monofilament pentru a scoate peşte din lacul de acumulare Vidraru. O patrulă de jandarmerie care se afla în misiune pe raza localităţii Arefu, au observat în zona Barajului Vidraru un autoturism staţionat şi având informaţii că în acel loc se bagă plase de pescuit au aşteptat să vadă dacă în zonă apar persoane care intenţionează să pescuiască. În scurt timp şi-a făcut apariţia o ambarcaţiune cu doi bărbaţi şi o femeie, iar unul dintre bărbaţi băga o plasă de pescuit în apă”.

 După ce barca a ajuns la mal şi după ce persoanele au fost legitimate, jandarmii au reuşit să recupereze din apă 2 plase monofilament cu lungimea de 45 metri şi lăţimea de 3 metri fiecare, iar pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.” Totodată plasele monofilament şi ambarcaţiunea au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentele întocmite au fost predate organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Având în vedere că cele trei persoane au încălcat şi prevederile ordonanţelor militare, jandarmii au aplicat şi câte o sancţiune de 10.000 lei fiecăruia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite