Doi angajaţi ai unui supermarket din Piteşti, agresaţi de un bărbat întors din drum pentru că nu purta mască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În după amiaza zilei marţi poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au intervenit pentru aplanarea unui conflict petrecută la un supermarket din cartierul Prundu.

Scandal a izbucnit când un bărbat care a vrut să intre la cumpărături a fost oprit de paznic şi întors din drum, motiv că nu purta mască.

"Din verificări, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Piteşti, ar fi adresat injurii şi s-ar fi manifestat agresiv faţă de personalul magazinului, în împrejurarea în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice perioadei stării de alertă şi cu privire la conduita socială.

Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991R privind regulile de conduită socială, cu amendă în valoare de 1.000 de lei", precizează IPJ Argeş.

Potrivit unor surse neoficiale, persoana sancţionată este un om al străzii. Agentul de pază l-a oprit la intrarea în centrul comercial şi a chemat şeful de magazin, moment în care bărbatul a devenit agresiv.

"Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancţiona cetăţenii, ci de a preveni săvârşirea unor fapte de natură contravenţională sau penală, precum şi de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul trecerii la starea de alertă,

Poliţiştii vor acţiona, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli şi de aplicare a prevederilor legale în vigoare, iar în situaţia în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancţionate conform legislatiei penale sau contravenţionale în vigoare, în funcţie de fiecare faptă în parte.

Totodată, reamintim că, din luna ianuarie anul curent, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea poliţiştilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Aceasta modifică şi completează Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, înăsprind regimul contravenţiilor.

Recomandarea poliţiştilor este respectarea prevederilor specifice stării de alertă, care sunt emise ca urmare a recomandărilor medicale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, precum şi a celorlalte prevederi legale, în special în privinţa modului de convieţuire socială.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă", mai precizează IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite