Cum şi-a dat o echipă de fotbal 149 de autogoluri într-un meci. Protestul fără precedent în istoria sportului rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii unei echipe din Madagascar au reuşit să intre în Cartea Recordurilor prin această contraperformanţă FOTO:goalprofits.com
Jucătorii unei echipe din Madagascar au reuşit să intre în Cartea Recordurilor prin această contraperformanţă FOTO:goalprofits.com

În 2002, un meci din prima ligă din Madagascar a intrat în Cartea Recordurilor ca partida cu cele mai multe autogoluri din istorie. Povestea acestui meci sărit din tipare este una neobişnuită.

În 2001, echipa SO Emyrne devenise campioana Madagascarului. În sezonul următor, cu o etapă înainte de final, echipa AS Adema a devenit matematic campioană, asta după ce în penultima etapă rivalii de la SO Emyrne au făcut doar un egal într-un meci din deplsare. Egalul a fost însă unul cu scandal, după ce echipa care juca cu cei de la Emyrne a primit un penalty gratuit pe final de meci.

Revoltaţi de acel penalty, jucătorii de la SO Emyrne au decis să protesteze într-un fel inedit la meciul din ultima etapă ce s-a jucat tocmai cu rivalii de la Adema. Cum a început meciul, cei de la Emyrne au început să îşi înscrie goluri în propria poartă. Iar când arbitrul a fluierat finalul meciului, cei de la SO Emyrne îşi înscriseseră nu mai puţin de 149 de autogoluri.

Gestul necugetat a făcut ca managementul echipei SO Emyrne să ia decizii radicale: antrenorul şi alţi patru jucători (inclusiv căpitanul echipei naţionale de fotbal a Madagascarului) au fost daţi afară şi în plus au fost suspendaţi timp de trei ani din toate competiţiile de către Federaţia de Fotbal din Madagascar.

În ciuda pedepselor radicale, meciul a intrat în Cartea Recordurilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite