Cum se prepară punch-ul din vin roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adus în Marea Britanie din India în secolul al XVII-lea, punch-ul a devenit o băutură foarte populară la petreceri. Vă prezentăm în cele ce urmează o reţetă simplă de punch pe care o puteţi prepara acasă.

Cuvântul ”punch” este originar din sanscrită şi înseamnă ”cinci”. Asta deoarece băutura originală era făcută din cinci ingrediente: alcool, zahăr, lămâie, apă şi ceai sau condimente.

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru a pregăti un punch din vin roşu: 100 ml rom, o sticlă de vin roşu sec, 1 l apă, sucul de la două portocale, coaja rasă de la o portocală, 2-3 cuişoare, o bucată de scorţişoară, sucul de la o lămâie, 100 grame zahăr şi două-trei plicuri de ceai negru.

Primul pas este acela de a pune zahărul, coaja rasă de portocală, scorţişoara şi cuişoarele îm apă până când aceasta fierbe. Adăugaţi după aceea plicurile de ceai negru şi puneţi amestecul deoparte.

Puneţi vinul la încălzit. Când acesta este cald, strecuraţi amestecul preparat anterior peste vin. Ultimul pas este acela de a adăuga sucul de portocală şi de lămâie. Puteţi orna la final paharele în care serviţi punch-ul cu câte o felie de portocală.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite