Cum se prepară prăjitura cu lavandă şi piersici. Desertul original cu care veţi surprinde musafirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un desert original şi deopotrivă delicios, prăjitura cu lavandă şi piersici, este un preparat cu care vă veţi putea surprinde invitaţii. Cum se prepară această prăjitură inedită, aflaţi din materialul de mai jos.

Pentru a pregăti această prăjitură specială, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 150 grame unt, 200 grame zahăr, 100 grame de nuci măcinate, 4 ouă, 100 grame făină, 1 praf de sare, o jumătate linguriţă esenţă vanilie, 2 linguriţe de flori uscate de lavandă şi 500 grame piersici tăiate felii, fără sâmburi. Pentru glazură vă sunt necesare cinci linguri de zahăr pudră şi zeama de la o jumătate de lămâie.

Se încinge mai întâi cuptorul, după care se ia o tavă rotundă pe care se pune hârtie de copt.

Într-un vas se mixează untul, nucile şi zahărul până când acestea devin o cremă fină. Se adaugă după aceea esenţa de vanilie, făina şi sarea şi cele două linguriţe de flori de lavandă. Se omogenizează toată compoziţia, după care se toarnă în tavă. Deasupra se aranjează feliile de piersici. Prăjitura se coace la cuptor timp de aproximativ 75 de minute şi aceasta e gata dacă trece testul scobitorii.

Într-un bol mic se pregăteşte glazura, amestecând zeama de lămâie cu zahărul pudră. După ce prăjitura se scoate de la cuptor, peste ea se toarnă glazura cu ajutorul unei linguriţe.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite