Cum se prepară plăcinta cu pere şi afine, un desert delicios. Secretul aluatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcinta cu pere şi afine se prepară în aproximativ o oră FOTO:2.bp.blogspot.com
Plăcinta cu pere şi afine se prepară în aproximativ o oră FOTO:2.bp.blogspot.com

Dacă doriţi să preparaţi un desert delicios şi rapid, o soluţie poate fi plăcinta cu pere şi afine. Cum se prepară aceasta, aflaţi din materialul următor.

După cum spune Honoria Diaconescu, o gospodină care a găsit reţeta într-un caiet al bunicii sale şi apoi a îmbunătăţit-o, pentru a pregăti aluatul „aveţi nevoie de 150 de grame de făină, fie normală, fie din grâu integral, 1 praf de sare, 100 de grame de unt rece tăiat bucăţele, 40 de grame de zahăr pudră şi un gălbenuş”.

Iată care sunt şi ingredientele pentru umplutura acestei plăcinte delicioase: 100 grame afine, 500 grame pere, 50 grame zahăr brun, 1 albuş, 1 linguriţă praf de scorţişoară şi opţional 1 praf de nucşoară măcinată.

Pentru aluat plăcintei cu pere şi afine trebuie amestecată făina cu sarea într-un castron mare, după care se adaugă untul şi se frământă până când se formează firimituri mici. Se adaugă apoi zahărul pudră şi se amestecă. Gălbenuşul se amestecă cu o lingură de apă rece, iar apoi se adaugă la aluat.

„Aluatul trebuie modelat sub formă de bilă, iar apoi trebuie învelit cu o folie de plastic şi ţinut la rece aproximativ 45 de minute”, mai precizează Honoria Diaconescu.

Cuptorul se încinge apoi la 180 de grade Celsius. Afinele se amestecă cu perele tăiate în felii mici şi apoi se amestecă cu zahărul, scorţişoara şi nucşoara.

Aluatul se împarte în două, iar o parte se întinde pe o hârtie cerată de mărimea tăvii, se unge cu albuş şi se aşează pe tavă cu tot cu hârtia cerată. O parte dintre fructele mărunţite şi amestecate se pun peste o parte a aluatului, după care se acoperă cu cealaltă parte a aluatului, iar peste toată compoziţia se împrăştie restul de fructe. Pe marginea blatului se pune albuşul şi se presară amestecul de zahăr cu scorţişoară.

Plăcinta se coace aproximativ 35 de minute şi se serveşte caldă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite