Cum se prepară file de somon cu salată de ţelină şi pere. Reţeta inedită dezvăluită de o bucătăreasă din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă hrănitoare şi uşor de preparat, fileul de somon cu salată de ţelină şi pere va fi atât pe gustul celor mari, cât şi al celor mici. Iată în materialul următor cum se prepară această reţetă delicioasă şi de ce ingrediente aveţi nevoie.

Livia Diaconescu, bucătar la un restaurant din Piteşti, ne-a spus şi de ce ingrediente este nevoie pentru a prepara fileul de somon cu salată de ţelină şi pere: 4 fileuri de somon, 2 pere mari, 2 cepe roşii, 1 rădăcină de ţelină, o lingură ulei de măsline, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 250 grame orez, 150 grame brânză Roquefort, 1 linguriţă de unt şi un vârf de sare şi piper. Reţeta se prepară în 40-45 de minute.

„Prima operaţiune este aceea de a clăti fileurile de somon şi de a le tampona cu un prosop. Se spală apoi perele şi se taie coaja acestora. Rădăcina de ţelină se cojeşte şi se taie pe jumătate. Se curăţă cele două cepe roşii, după care se dau pe răzătoare ţelina, perele şi ceapa în felii subţiri şi se pun într-un castron. Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, precum şi sarea şi piperul. Se lasă la marinat timp de aproximativ un sfert de oră”, precizează Livia Diaconescu.

Orezul se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După aceea se taie brânza în cubuleţe şi se adaugă la salată. Se condimentează uşor fileurile de somon cu sare şi piper. Se încinge uleiul într-o tigaie şi apoi se prăjesc fileurile pe partea cu piele timp de aproximativ trei minute. Următorul pas constă în întoarcerea fileurilor de somon pe cealaltă parte. Se adaugă untul, se ia tigaia de pe foc şi se lasă fileurile în tigaia fierbinte încă trei minute.

Fileurile se stropesc apoi cu restul de zeamă de lămâie şi se aranjează pe farfurii împreună cu salata de ţelină şi pere şi de orez.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite