De ce carnea de sardine este sursa perfectă de proteine. Tonul sau somonul, inferioare la conţinutul de acizi graşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sardinele conţin 20 de grame de proteine la o porţie de nici 100 de grame, fiind una dintre cele mai bune surse de calciu şi vitamina D, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor.

Mulţi consideră tonul sau somonul cele mai bune soiuri de peşte, însă greşesc. Sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3, care ajută la combaterea inflamaţiei şi la scăderea colesterolului LDL (rău). Mulţi oameni încearcă să introducă grăsimi omega 3 în dieta lor, pentru că sunt foarte bune pentru inimă şi creier, potrivit mensjournal.com.

Cercetatorii de la Universitatea Saint Louis, din SUA, au descoperit că sportivii care au luat un supliment de omega-3 înainte şi după antrenamente s-au simtit mai agitaţi decât cei care nu au luat.

Sardinele sunt o sursă excelentă de calciu deoarece se consumă peştele cu tot cu oase. Tot sardinele reprezintă o excelentă sursă de proteine, mai ales pentru cei care se feresc de carne roşie. Proteinele sunt importante pentru că furnizează organismului aminoacizi esenţiali, pe care organismul nu îi poate crea, dar de care are nevoie zilnic.

Aminoacizii sunt importanţi şi pentru cartilaje, ajută la crearea colagenului, reglează nivelul de insulină şi sunt de folos tractului digestiv.

image

Adesea, sardinele se găsesc în supermarketuri pe culoarul pentru peşte conservat, în cutii sau borcane de sticlă, înmuiate în ulei.  

Sardina trăieşte aproape de coastele Marii Britanii până în Mauritania, în Marea Mediterană şi în Marea Neagră. Ea aparţine familiei clupeidelor, ca şi sprotul sau heringul, şi este împărţită în mai multe specii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite