Criminalul din Argeș care și-a masacrat familia rămâne după gratii. Viorel Letcan are schizofrenie

0
Publicat:

Viorel Letcan, criminalul din Argeș care și-a măcelărit familia, rămâne în arest preventiv. Letcan și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata, într-un atac de o violență greu de imaginat.

Criminalul este în arest preventiv de două luni FOTO Denis Grigorescu
Criminalul este în arest preventiv de două luni FOTO Denis Grigorescu

Judecătorii de la Tribunalul Argeș s-au reunit în ședință zilele trecute pentru a stabili dacă Viorel Letcan, bărbatul care a ucis în luna august cinci membri ai familiei, va rămâne în arest preventiv.

După mai puțin de o oră de deliberări, magistrații au stabilit ca Viorel Letcan, asasinul de 53 de ani din comuna argeșeană Bascov, să rămână în arest preventiv până pe data de 7 noiembrie a.c. Totodată, a fost stabilit și un nou avocat din oficiu pentru bărbat. Este vorba de Bogdan Stegărescu, acesta luându-i locul avocatei Brîndușa Popescu.

Viorel Letcan suferă de schizofrenie. Și, deși acesta are probleme psihice de peste trei decenii, nu a mai fost evaluat din 2004 de către o comisie de specialitate.

„Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el. Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap”, declara acum două luni pentru ”Adevărul” doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

Pe 9 august a.c., Viorel Letcan a șocat o țară întreagă cu un masacru șocant, după ce a ucis cu un ciocan și cu pietre cinci membri ai familiei sale: părinții, fratele, sora și nepoata.

Criminalul şi-a planificat cu câteva zile înainte faptele, notându-şi mai multe măsuri de precauţie. 

Într-un acces de furie, Viorel Letcan şi-a ucis cu pietre şi cu un ciocan părinţii şi fratele în timp ce aceştia dormeau, după care a traversat strada şi a mers la casa surorii sale, ucigând-o atât pe ea, cât şi pe fetiţa ei, în vârstă de doar cinci ani.

Oroarea a fost descoperită de cumnatul criminalului, medicul militar Gheorghe Rusu, când acesta a revenit acasă. Asasinul a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp.

Criminalul şi-a planificat faptele într-un caiet descoperit de către procurori în casa din comuna Bascov în care acesta locuia.

Viorel Letcan urma de peste opt ani un tratament medical. Bărbatul nu avea un loc de muncă şi stătea în majoritatea timpului în curtea casei, fiind cunoscut ca o persoană izolată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite