Clotilde Armand: „Am putea accepta membri ai altor partide, dar numai după ce vor trece printr-o perioadă de carantină cuprinsă între 3 şi 5 ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand s-a întâlnit cu peste 50 de simpatizanţi USR la Piteşti FOTO: Denis Grigorescu
Clotilde Armand s-a întâlnit cu peste 50 de simpatizanţi USR la Piteşti FOTO: Denis Grigorescu

Clotilde Armand, unul dintre liderii Uniunii Salvaţi România (USR), s-a întâlnit miercuri, 17 august, cu simpatizanţii USR din Piteşti. Armand (43 de ani) a fost însoţită de Cosmin Manole de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul, de Adriana Brumaru, cea care se va ocupa de înfiinţarea filialei de la Piteşti, şi de soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu. Întâlnirea a avut loc la Hotelul Flamingo, unde au fost prezenţi peste 50 de simpatizanţi.

„Nu vrem oameni din sistem în partid şi nu vom face alianţe. Nu m-am decis încă dacă voi candida la alegerile parlamentare”, a spus Clotilde Armand. „Vrem să creăm o filială la Piteşti, o filială ce va funcţiona ca un partid local. Cei care se vor înscrie vor trece prin codul nostru de integritate, care este destul de sever. Filiala Piteşti va funcţiona autonom. Ei vor spune care sunt candidaţii lor”, a mai precizat Clotilde Armand, care a anunţat că filiala Piteşti a USR va fi constituită la începutul lunii septembrie. 

Clotilde Armand speră să strângă 1.000 de simpatizanţi şi membri la Piteşti până la alegerile parlamentare, iar suma estimată pentru ca filiala să funcţioneze cu succes este de 10.000 de euro. După cum a subliniat Clotilde Armand, ţinta USR la Piteşti este una extrem de ambiţioasă: „Vrem să avem între 20 şi 30% dintre voturi la Piteşti la alegerile parlamentare.”

„Suntem un partid antisistem conjunctural, nu un partid anarhist”, a spus Clotilde Armand. Legat de faptul că membrii Consiliului Capitalei au decis alocarea a 15 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului, Clotilde Armand este de părere că „cetăţenii trebuie să îşi spună părerea vizavi de finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului, pentru că sunt bani publici.”

Întrebată de Adevărul dacă USR va accepta şi foşti membri ai altor partide, Clotilde Armand ne-a răspuns: ”În principiu, nu vom accepta foşti membri ai altor partide. Am putea accepta ca foşti membri de partid să fie membri USR după ce vor trece printr-o perioadă de carantină de trei sau cinci ani. Eu nu vor putea fi membri acum. Însă dacă ei arată cât de mult sunt gata să se dedice pentru comunitate şi ce fel de oameni sunt, atunci i-am putea accepta”.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite