Cetatea Poenari a fost închisă din nou şi tot din cauza urşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetarea Poenari este din nou închisă
Cetarea Poenari este din nou închisă

Cetatea Poenari, una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Argeşa, fost închisă din nou, începând de miercuri, 27 martie. Motivul este acelaşi ca la precedentele măsuri similare; obiectivul nu este sigur din cauza urşilor.

 

Prezenţa urşilor pe treptele care duc la Cetatea Poenari  a tot fost semnalată de turişti în ultimii ani.
 

Autorităţile au încercat, de vara trecută, inclusiv varianta accesului la fortăreaţa lui Ţepeş doar de două ori pe zi şi numai în grupuri însoţite de jandarmi, pregătiţi să sperie fiarele şi chiar să intervină în forţă, dar au ajuns la concluzia că, momentan, cea mai sigură soluţie este stoparea accesului la acetate.

 „Măsura a fost luată după ce în zonă au fost zăriţi urşi. Accesul este restricţionat, iar autorităţile statului monitorizează atent zona. Cetatea va fi redeschisă numai atunci când pericolul va fi îndepărtat”, se precizează într-un anunţ postat, miercuri, pe Facebook, de către Muzeul Judeţean Argeş care gestionează cetatea.

Citeşte şi: Cetatea Poenari se redeschide „condiţionat”. Turiştii vor putea ajunge la fortăreaţa lui Ţepeş doar însoţiţi de jandarmi, care-i vor proteja de urşi

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite