Cel mai mare mall din sudul României, din afara Bucureștiului, s-a deschis la Pitești. Peste 1.500 de locuri de muncă au fost create

0
Publicat:

Peste 10.000 de oameni au fost prezenți în dimineața zilei de joi 25 aprilie la Pitești la deschiderea Argeș Mall, cel mai mare mall din sudul României din afara Bucureștiului, cu o suprafață de 77.000 de metri pătrați, aproape 150 de magazine și peste 2.000 de locuri de parcare.

Peste 10.000 de oameni au fost prezenți la deschidere FOTO Denis Grigorescu
Peste 10.000 de oameni au fost prezenți la deschidere FOTO Denis Grigorescu

Noul mall este situat la doar doi kilometri de centrul Piteștiului, iar investiția totală s-a ridicat la 102 milioane de euro, aici fiind inclusă și investiția de 8 milioane de euro într-o pasarelă auto-pietonală ce face legătura între cartierul Tudor Vladimirescu, unde se află mall-ul, și unul dintre principalele bulevarde ale orașului.

Pasarela a fost donată municipalității de către dezvoltatorii mall-ului. Un detaliu foarte important este reprezentat de faptul că grație deschiderii celui mai mare mall din sudul României s-au creat peste 1.500 de locuri de muncă.

Argeș Mall are peste 140 de magazine și o zonă uriașă de food court (3.500 metri pătrați, 900 de locuri). Ancora centrului comercial este un supermarket Carrefour cu o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați. Noul mall are numeroase restaurante și cafenele, precum și un mare loc de joacă de câteva sute de metri pătrați.

Noul mall are aproape 150 de magazine FOTO Denis Grigorescu
Noul mall are aproape 150 de magazine FOTO Denis Grigorescu

Proiectul, dezvoltat de către compania Prime Kapital, ce are o vastă experiență în construirea de centre comerciale în România și în Estul Europei, a început în urmă cu cinci ani. Construcția propriu-zisă a mal-ului a durat doar un an și jumătate. Iar investiția este cu atât mai importantă cu cât este de fapt un proiect de regenerare urbană, prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din sudul Piteștiului, în cartierul Tudor Vladimirescu, într-un spațiu modern și atractiv.

Mai trebuie spus că la noul mall din Pitești va funcționa și un centru de încasări taxe și impozite al Primăriei Pitești, centru ce va fi deschis în perioada următoare.

Investiția în Argeș Mall este cea mai mare realizată la Pitești în ultimii 15 ani. La ora actuală, la Pitești mai este un singur mall – VIVO Pitești – deschis în mai 2007. Iar din această primăvară au început în nordul orașului lucrările la al treilea mall – Pitești Mall – ce va fi deschis până la finalul anului 2025.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite