Nou punct „turistic“ pe harta Argeșului: viitorul mall al Piteștiului. Este contractat aproape 100%, deși se deschide abia la anul

0
Publicat:

Începute în octombrie 2022, lucrările la noul mall din Pitești, investiție de 102 de milioane de euro, avansează într-un ritm alert. Investitor este compania Prime Kapital, ce mai deține zeci de centre comerciale în România și în Europa de Est.

Argeș Mall va fi deschis în mai 2024 FOTO Primăria Pitești
Argeș Mall va fi deschis în mai 2024 FOTO Primăria Pitești

Viitorul centrul comercial, ce poartă numele Argeș Mall, se ridică într-o fostă zonă industrială a Piteștiului și va fi deschis în luna mai a anului viitor.

Valoarea investiției se ridică la 102 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă investiția într-un pasaj suprateran ce va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Proiectul dezvoltat de către compania Prime Kapital, ce are o vastă experiență în construirea de centre comerciale în România și în Estul Europei, a început în urmă cu patru ani. Iar investiția este cu atât mai importantă cu cât este de fapt un proiect de regenerare urbană, prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din sudul Piteștiului, în cartierul Tudor Vladimirescu, într-un spațiu modern și atractiv, la doar doi kilometri de centrul orașului.

”Lucrările la viitorul centru comercial Argeș Mall se derulează conform graficului asumat si estimăm că centrul comercial va fi deschis în mai 2024. Peste 90% dintre spațiile comerciale sunt deja contractate. În ceea ce privește pasajul rutier peste calea ferată, acesta este realizat în proporție de proximativ 80% și estimăm că până pe 31 decembrie a.c. lucrările vor fi finalizate. După terminare, pasajul va fi cedat autorităților locale în mod gratuit”, au declarat reprezentanții Prime Kapital pentru ”Adevărul”.

Lângă mall se construiește și un pasaj suprateran FOTO Primăria Pitești
Lângă mall se construiește și un pasaj suprateran FOTO Primăria Pitești

Investiția în centrul comercial Argeș Mall ce va genera, în mod direct, peste 1.400 de noi locuri de muncă.

Conceptul pentru Argeș Mall are în propunerea de dezvoltare urbanistică 17.900 metri pătrați de spații verzi și de recreere în zona Lacului Prundu, realizate pentru a oferi o oază de natură, atât pentru locuitorii Piteștiului, cât și pentru vizitatori.

Viitorul mall din Pitești are în total o suprafaţă comercială închiriabilă de aproximativ 55.000 metri pătrați şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial va fi reprezentată de un hipermarket Carrefour ce se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătrați.

Argeș Mall va avea numeroase restaurante și cafenele, precum și spații de joacă și un cinema modern cu opt săli de vizionare.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite