Argeș Mall, în construcție la Pitești. Investiția este de 100 de milioane de euro. Va fi gata în 2024

0
Publicat:

Compania imobiliară Prime Kapital va investi 102 de milioane euro într-un centru comercial şi într-o pasarelă auto-pietonală la Piteşti. Lucrările au început joi, 20 octombrie, și vor dura aproape doi ani.

Lucrările vor dura aproape doi ani FOTO Primăria Pitești
Lucrările vor dura aproape doi ani FOTO Primăria Pitești

Proiectul dezvoltat de către firma Prime Kapital, ce are o vastă experiență în construirea de centre comerciale în România și în Estul Europei, a început în urmă cu patru ani. Iar investiția este cu atât mai importantă cu cât este de fapt un proiect de regenerare urbană, prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din sudul Piteștiului, în cartierul Tudor Vladimirescu, într-un spațiu modern și atractiv, la doi kilometri de centrul orașului.

Pe suprafața fostei platforme industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial intitulat Argeș Mall, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o mare problemă infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale ce va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

Mall-ul va fi la aproximativ doi kilometri de centrul Piteștiului FOTO Primăria Pitești
Mall-ul va fi la aproximativ doi kilometri de centrul Piteștiului FOTO Primăria Pitești

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 102 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasaj.

Viitoarea pasarelă va fi o alternativă rapidă și sigură la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului. „Pasarela va fluidiza traficul din zonă şi va oferi pietonilor un mod sigur de a traversa calea ferată, prin comparaţie cu ce se întâmplă în prezent când, în lipsa unei infrastructuri adecvate, aceştia îşi riscă zilnic viaţa traversând la nivel cu liniile de cale ferată”, precizează reprezentanţii companiei.

De asemenea, prin relocarea activităților industriale ce se derulau în imediata vecinătate a zonei rezidențiale și a zonei protejate Lacul Prundu, Argeș Mall va avea un rol important și în creșterea calității vieții locuitorilor, precum și în domeniul protecției mediului.

Argeș Mall va avea zeci de magazine și un cinematograf cu 8 săli FOTO Prime Kapital
Argeș Mall va avea zeci de magazine și un cinematograf cu 8 săli FOTO Prime Kapital

Conceptul pentru Argeș Mall are în propunerea de dezvoltare urbanistică 17.900 metri pătrați de spații verzi și de recreere în zona Lacului Prundu (echivalentul a 3,5 stadioane de fotbal), create pentru a oferi o oază de natură, atât pentru locuitorii Piteștiului, cât și pentru vizitatori.

Viitorul mall din Pitești va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de aproximativ 55.000 m2 şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial va fi reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 m2.

În completare, centrul va oferi argeşenilor o galerie comercială cu magazine de modă, ale celor mai relevante mărci pe piaţa din România şi diverse spaţii de petrecere a timpului liber: restaurante, cafenele, spaţii de joacă, cinema modern cu 8 săli de vizionare şi nu numai.

Noul centru comercial din Pitești urmează să fie finalizat până la finalul anului 2024.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite