Ce riscă un bărbat din Argeş care şi-a bătut soţia, a ameninţat-o cu moartea şi  a dat iarăşi buzna peste ea după ce a fost evacuat cu ordin de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Poliţia Română
Foto: Facebook Poliţia Română

Un bărbat din Argeş care şi-a bătut soţia şi a ameninţat că  o omoară, a fost trimis în judecată după ce a încălcat şi ordinul de protecţie emis de poliţişti.

Faptele s-au întâmplat în după-amiaza zilei de 3 octombrie 2021, în jurul orei 17:00.

Ameţit de alcool, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, din Piteşti, şi-snopit în bătaie  soţia. După ce a lovit-o cu pumnii, a ameninţat că o va ucide. 

"În urma intervenţiei poliţiştilor, cu ocazia completării formularului privind evaluarea situaţiei de risc, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, prin care a fost dispusă evacuarea bărbatului din locuinţă, precum şi obligaţia de a păstra o distanţă minimă de 100 de metri faţă de soţia sa şi de fiica acestora", precizează IPJ Argeş.

N-a ţinut cont de ordinul de protecţie

Poliţiştii au întocmit, mai întâi, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie sub aspectul lovirilor sau altor violenţe şi ameninţare.

Doar că, în aceeaşi noapte, în jurul orei 23:00, bărbatul a dat iar buzna peste femeie.

Poliţiştii l-au identificat din nou pe bărbat la adresa în cauză, cu încălcarea obligaţiilor stabilite prin ordinul de protecţie provizoriu emis anterior. 

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar în cauză a fost întocmit un nou dosar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea ordinului de protecţie.

Cele două cauze penale au fost reunite, iar în cursul nopţii de 03 spre 04 octombrie 2021, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, ulterior fiind dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Cercetările au fost finalizate

Marţi, IJP Argeş a anunţat finalizarea cercetărilor. Bărbatul riscă să ajungă în puşcărie

"Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, conform art. 206 din Codul Penal, violenţă în familie sub aspectul lovirilor sau altor violenţe, conform art. 199 raportat la art. 193 din Codul Penal, precum şi încălcarea ordinului de protecţie, conform art. 47 din Legea 217/2003R"

.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  

Vă recomandăm să mai citiţi:

 Un bărbat din Argeş şi-a violat cele două fiice vitrege timp de doi ani. Ce au decis judecătorii
 

Cum a fost şantajat Patriarhul Teoctist cu textele în care îl lăuda pe Ceauşescu

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite