Ce pedeapsă a primit un bărbat care a lovit un copil de 3 ani cu maşina şi a fugit. Băieţelul a murit ulterior la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer care a ucis un copil de 3 ani în timp care îşi ţinea propriul copil în braţe la volan a fost condamnat definitiv vineri, 18 ianuarie, de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. În 2013, Ciprian Laurenţiu Barbu a accidentat mortal un băieţel în vârstă de 3 ani. Poliţiştii au stabilit că accidentul a avut loc în timp ce şoferul, aflat al volanul unui Renault Clio, îşi ţinea în poală propriul copil.

Tragedia a avut loc în iunie 2013, atunci când Ciprian Laurenţiu Barbu din comuna argeşeană Răteşti mergea pe drumul din localitate la volanul unui Renault Clio. Bărbatul a accidentat grav un băieţel în vârstă de 3 ani, despre care a susţinut ulterior că ar fi fugit în faţa maşinii.

Şoferul nu a oprit după ce a lovit în plin copilul, ci a părăsit locul accidentului. Băiatul grav rănit a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş, acolo unde a decedat după câteva ore din cauza leziunilor suferite. Patru martori au povestit anchetatorilor că şoferul vinovat conducea ţinându-şi propriul copil în poală, un băiat în vârstă de 4 ani şi că, de fapt, din acest motiv nu ar fi oprit. Iniţial, şoferul a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Însă familia victimei a făcut apel. Firma de asigurări trebuie să plătească familiei victimei nu mai puţin de 400.000 de lei.

”În ziua aia nenorocită, undeva în jurul prânzului, Ciprian ăsta mergea cu maşina ţinându-şi propriul copil în poală, eram la doar câţiva metri de locul accidentului. Mie mi se pare o dovadă de inconştienţă totală. Copilul ăla, săracu', nu a avut vreo şansă. L-a izbit în plin. Nu ştiu ce a fost în mintea lui... Culmea e că iniţial judecătorii i-au dat pedeapsă cu suspendare”, spune Silviu Costache, care a fost martor la teribilul accident de acum aproape şase ani.

Iniţial, şoferul a fost condamnat cu suspendare

În 2013, Ciprian Laurenţiu Barbu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Dosarul a ajus la Judecătoria Topoloveni, de acolo fiind declinată competenţa Judecătoriei Piteşti. La Judecătoria Piteşti, şoferul vinovat a făcut un acord de recunoaştere, în urma căruia spera că va scăpa cu o pedeapsă cu suspendare. Şi iniţial chiar aşa a fost. Judecătoria Piteşti l-a condamnat în 2017 pe şofer la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar firma de asigurări a fost obligată să achite familiei copilului ucis daune de 230.000 lei.

Numai că familia micuţului decedat a atacat sentinţa de la prima instanţă. Iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Piteşti, care la finalul săptămânii trecute a schimbat sentinţa şi l-a condamnat pe Ciprian Laurenţiu Barbu la 3 ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă. În plus, instanţa a majorat şi cuantumul daunelor morale ce trebuie plătite de firma de asigurări familiei micuţului ucis de şoferul inconştient, de la 230.000 lei la 400.000 de lei.

Ciprian Laurenţiu Barbu a fost deja încarcerat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite