Ce pedeapsă a primit patronul unui hotel în care a murit un turist intoxicat cu monoxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Ancheta a durat aproape 10 ani. Proprietarul hotelului a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, cu termen de încercare de trei ani şi şase luni.

Nenorocirea s-a produs în anul 2010, în Casa Aristocrat, care se află la ieşire din Suceava spre comuna Şcheia. În toiul nopţii, 18 persoane cazate au început să se simtă rău, dintre care 17 au fost transportate la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Salvatorii ajunşi la faţa locului, după un apel la 112, au găsit în una dintre camere trupul neînsufleţit al unui bărbat, în vârstă de 45 de ani din Focşani. La început s-a crezut că bărbatul a murit de inimă, dar necropsia a dovedit că şi-a dat ultima suflare din cauza monoxidului de carbon eliberat în încăpere.

Procurorii suceveni au demarat o anchetă. Expertizele prezentate în faţa judecătorilor au scos la lumină faptul că centrala termică a structurii de cazare a fost instalată greşit, iar gazele otrăvitoare au fost eliberate direct în încăperi.

Anchetele şi procesele au durat aproape 10 ani. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat abia la sfârşitul săptămânii trecute în acest dosar.

Aşadar, afaceristul Gheorghe Filipciuc, patronul structurii de cazare, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de trei ani şi şase luni, pentru ucidere din culpă.


 


 


 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite