Câteva exerciţii simple care pot fi făcute acasă pentru reducerea durerilor de spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O afecţiune întâlnită la mai bine de o treime din populaţie globului, durerea de spate, poate avea diferite cauze, de la poziţiile defectuoase la birou până la forţarea muşchilor prin eforturi fizice. Iată câteva exerciţii simple ce pot fi făcute acasă şi care ajută la reducerea durerilor de spate.

Un prim exerciţiu constă în a sta cu spatele la un perete şi picioarele uşor depărtate. Cu spatele sprijinit de perete, îndoiţi genunchii până când aceştia sunt îndoiţi la 45 de grade. Rămâneţi în această poziţie timp de cinci secunde, după care reveniţi la poziţia iniţială menţinându-vă spatele drept. Faceţi exerciţiul de 10 ori.

Iată şi un alt exerciţiu pentru ameliorarea durerilor de spate. Stând întins pe spate cu genunchii îndoiţi, tălpile pe podea şi braţele pe lângă corp, ridicaţi-vă şoldurile fără să vă arcuiţi spatele, astfel încât să se formeze o linie dreaptă de la umeri la genunchi. Menţineţi poziţia timp de cinci secunde, reveniţi apoi la poziţia de start şi repetaţi mişcarea de încă nouă ori.

Staţi pe spate şi îndoiţi genunchii, strângându-i cu braţele cât mai aproape de piep. Rămâneţi tot 5 secunde în această poziţie şi faceţi exerciţiul de 10 ori.

Pentru a întinde flexorii şoldului, puneţi un genunchi pe podea şi celălalt picior în faţa primului, ca într-o fandare. Împingeţi uşor pelvisul înainte până simţiţi că muşchii de sus ai piciorului se întind. Menţineţi poziţia timp de 20 de secunde pentru fiecare parte.

Vă prezentăm şi un alt exerciţiu uşor de făcut. Staţi pe spate şi îndoiţi genunchii. După aceea, aşezaţi glezna stângă peste genunchiul drept şi trageţi de genunchiul drept cu palmele spre piept până când simţiţi o presiune uşoară la nivelul spatelui; rămâneţi în această poziţie 20 de secunde, după care reveniţi în poziţia de start şi repetaţi mişcarea de 5 ori pe fiecare picior.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite