Capre negre în Prăpăstiile Zărneștiului din Piatra Craiului. De ce preferă versanții înclinați VIDEO

0
Publicat:

Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost. Caprele negre, ca de altfel toate animalele care trăiesc aici, sunt strict protejate.

Într-o filmare superbă realizată de Mircea Vergheleț și postată joi, pe Facebook, de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, au fost surprinse, în Prăpăstiile Zărneștiului din Parcul Național Piatra Craiului, mai multe capre negre.

„Caprele negre preferă în timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, cum ar fi mușchii, lichenii sau cetina de molid”, explică Romsilva.

Capre negrea Romsilva jpg

Structura grupurilor de capre negre, în continuă schimbare

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Aceste animale au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate, caprele negre se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

„Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată”, mai precizează Romsilva..

Parcul are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite