Căderi masive de pietre și aluviuni pe Transfăgărășan. Un motociclist a primit îngrijiri medicale după ce a fost lovit de o piatră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DN 7C – Transfăgărășan a fost blocat în zona Valea lui Stan din cauza căderilor masive de pietre și aluviuni de pe versanți, în urma ploilor abundente. În cele din urmă, circulația a fost închisă până în dimineața zilei de 7 iulie, ora 9.00.

DN 7C Transfăgărășan a fost blocat Foto: ISU Argeș
DN 7C Transfăgărășan a fost blocat Foto: ISU Argeș

 La fața locului au intervenit utilaje și personal de la Secția de Drumuri Naționale Pitești și de la Unitatea Administrativ Teritorială Arefu. Aproximativ 100 de autoturisme au fost blocate în zonă. S-a reușit degajarea aluviunilor pe un sens de mers și s-a putut circula alternativ. În cele din urmă, după deblocarea autoturismelor, s-a decis ca circulația să se închidă până vineri, 7 iulie.

„Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 2, în această noapte”, a declarat Radu Perianu, prefectul județului Argeș. 

Un echipaj SMURD a acordat îngrijiri medicale unui motociclist care a fost rănit de o piatră.

Căderi masive de pietre pe Transfăgărășan Foto: ISU Argeș
Căderi masive de pietre pe Transfăgărășan Foto: ISU Argeș

Și prefectul județului Argeș a fost pe Transfăgărășan, în zona unde drumul a fost afectat de căderi masive de pietre și aluviuni.

A fost eliberat un sens de mers pe Transfăgărășan. Se circulă alternativ pe sensul dinspre Barajul Vidraru spre Curtea de Argeș!  Imediat ce traficul va fi decongestionat, se va acționa pentru curățarea celuilalt sens de mers. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale la fața locului unui bărbat care circula cu motocicleta. A fost ranit ușor de o piatră. Polițiștii din Argeș și Sibiu acționează în continuare pentru a opri alte autoturisme care ar vrea să ajungă în zonă. În ceea ce privește numărul autoturismelor blocate, estimarea a ajuns la 100 de mașini”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Drumul a fost afectat în mai multe zone. Au acționat cei de la Drumuri Naționale, cinci echipaje de la ISU Argeș și opt echipaje de poliție. În zonă, au fost blocate foarte multe autoturisme și turiști. Au fost în cele din urmă deblocați și au putut continua drumul fără probleme.

Construit în perioada 1970-1974, Transfăgărășanul are o lungime totală de 151 kilometri și urcă până la 2042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina. Drumul începe din comuna Arefu, în judeţul Argeş, la kilometrul 61 al DN 7C şi se termină în comuna Cârţişoara (Sibiu), la intersecţia cu DN1.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite