Bolnavi de plămâni din Argeş, mutaţi pentru a lăsa loc pacienţilor COVID -19.  „Nu discutăm de închiderea judeţului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Argeş (foto) spune că nu se puneîn discuţieînchiderea judeţului
Prefectul de Argeş (foto) spune că nu se puneîn discuţieînchiderea judeţului

Un spital de pneumoftiziologie din Argeş a fost golit pentru transformarea sa în unitate care să preia valurile de bolnavi COVID-19. Creşterea alarmantă a numărului cazurilor de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în judeţ a iscat zvonuri potrivit cărora judeţul va fi închis.

Prefectul Emanuel Soare dezminte informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora se vor închide anumite localităţi din judeţ sau chiar întreg Argeşul.

Deşi Legea carantinei şi izolării, intrată în vigoare de azi, permite închiderea unor localităţi, dacă se îndeplinesc anumite criterii, în Argeş nu este cazul pentru implementarea unor măsuri într-atât de severe, care ar bloca activitatea economică.

“Nu putem discuta de închiderea judeţului, de carantinarea sau de izolarea unor localităţi! Noua lege a carantinei şi izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case şi nu se schimbăm comportamentul. Trebuie să ne continuăm viaţa, să ne continuăm activitatea, dar purtând mască, păstrând distanţa fizică şi igienizându-ne des mâinile cu apă şi săpun. Trebuie să ne gândim că pandemia nu se va termina azi sau într-o lună. Nu avem vreun semnal oficial că Argeşul ar trebui să intre în izolare. În CJSU, al cărui preşedinte sunt, se analizează astfel de situaţii. În niciun caz nu se va carantina judeţul!”, a precizat, marţi, prefectul Emanuel Soare.

Spitalele din Argeş sunt pline

Pentru că spitalele COVID-19 din judeţ sunt aproape pline cu pacienţi, luni, prin hotărârea CJSU nr 24/20.07.2020 s-a hotărât desemnarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni ca unitate COVID-19, destinată persoanelor cu infecţie SARS-CoV-2 asimptomatice, sau cu forme uşoare.

"Pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, cu domiciliul în Argeş, vor fi transferaţi la Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar cei domiciliaţi în alte judeţe la unităţi de profil similare din judeţul de domiciliu", precizează prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

Este vorba de aproximativ 30 de pacienţi (6 sunt din alte judete). Tratarea bolnavilor COVID-19 se va face de către personalul dedicat al spitalului TBC Leordeni.

"În plus, s-a hotărât ca Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) să întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Acest lucru se va face prin solicitarea unei unităţi mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienţi COVID-19 pozitivi şi care va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti", precizează prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

 97 de noi infectări în 24 de ore

Instituţia Prefectului Argeş informează că situaţia epidemiologică din judeţ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 950 (ieri erau anunţate 940);
-persoane externate la cerere: 310 (luni erau 298);
-persoane internate în spital: 425 (dintre care 18 la ATI). Ieri erau anunţate 436;
-persoane vindecate: 596;
-persoane diagnosticate pozitiv: 2176, faţă de 2079, ieri;
-persoane decedate: 90 (până ieri erau 86).

Vă re​comandăm să citiţi şi:

Medic: „Psihoza în România s-a concentrat mai mult pe internare decât pe Covid”

VIDEO Chefuri în pandemie. Spitalele din Argeş gem de bolnavi, la Terapie Intensivă nu mai e niciun loc liber, dar lumea petrece

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite