Bătrâni din Argeș, rămași fără acoperiș din cauza unei țigări care a pornit un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incediu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la locuința unor bătrâni în vărstă de 80, respectiv 83 de ani, din comuna Miroși, Argeș. Acoperișul casei s-a făcut scrum. Nenorocirea a pornit de la o țigară uitată aprinsă.

Cele mai multe incendii de locuințe au loc în sezonul rece. FOTO Shutterstock
Cele mai multe incendii de locuințe au loc în sezonul rece. FOTO Shutterstock

În prag de iarnă, doi bătrâni din satul Surdulești, comuna argeșeană Miroși au rămas fără un acoperiș deasupra capului, la propriu. 

Cu flăcările deasupra capului

Un incendiu puternic le-a distrus casa. 

Alarma s-a dat aproape de miezul nopții. La locul solicitării s-au deplasează pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Pompierii au constatat că acoperișul locuinței ardea pe o suprafață de aproximativ 300 mp și au început lichidarea incendiului.

Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că flăcările violente prezentau pericol de propagare la proprietățile învecinate, însă datorită operativității salvatorilor și a modului de gestionare a intervenției, acest lucru a putut fi evitat”, explică Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Bătrânii au făcut atac de panică când și-au văzut casa distrusă

Din fericire, niciunul dintre cei doi bătrâni nu a fost rănit. Oamenii au fost însă la un pas să leșine, după ce și-au văzut agoniseala de-o viață făcută scrum.

Paramedicii SMURD au monitorizat două persoane, una de sex feminin în vârstă de aproximativ 80 de ani și una de sex masculin în vârstă de circa 83 de ani, care au suferit atac de panică”, mai precizează ISU Argeș.

Rămași pe drumuri de la o țigară

În casă nu se mai poate locui, iar pagubele au trecut dincolo de acoperiș. În incendiu au mai ars și acoperișul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilierul din încăperi și aproximativ 5 metri de gard.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, precizează ISU Argeș..

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite