Bătrână din Argeș dispărută în pădure, căutată de zeci de oameni însoțiți de un câine de urmă

0
Publicat:

Căutări ample, cu o cameră de termoviziune, au fost desfășurate într-o pădure din Argeș, pentru găsirea unei bătrâne. Echipelor de căutare, din care au făcut parte și specialiști off-road, le-a venit în ajutor un câine de urmă. Bătrâna a fost găsită în viață.

Femeia a fost cautată cu un căine specializat. FOTO IPJ Argeș
Femeia a fost cautată cu un căine specializat. FOTO IPJ Argeș

Alarma a fost dată miercuri, 9 noiembrie, chiar înainte de lăsarea serii.

„În cursul zilei de 9 noiembrie 2022., în jurul orei 17, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați de către un bărbat din Lunca Corbului, cu privire la faptul că soția sa, de 85 de ani, s-ar fi rătăcit în pădurea Mârghișoara”, precizează Biroul de presă al IPJ Argeș.

În cel mai scurt timp, polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului s-au mobilizat pentru gărirea bătrânei, prin organizarea unor căutări ample, cu efective mărite. 

Cautări cu camera de termoviziune

Pe lângă polițiști, pentru căutări a fost mobilizată echipa canină cu câinele de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, pompieri argeșeni, cu camera de termoviziune, dar și comunitatea locală, pădurari și specialiști off-road.

În total, peste 50 de persoane au desfășurat activități de căutare, conștiente că fiecare secundă care trecea era importantă, iar pe timpul nopții, pericolele erau mai mari, atât pentru echipele de căutare, cât și pentru femeie.

Găsită în viață, după cinci ore de căutări

Din fericire, femeia a fost găsită la marginea pădurii.

„Polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Ocolului Silvic, voluntari și specialiști off-road au periat zona, femeia fiind găsită în viață, după aproximativ cinci ore de căutări!”, mai precizează IPJ Argeș.

Bătrâna era în afara oricărui pericol și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Amintim că în vara acestui an, un bătrân de 83 de ani, din comuna Băleşti, judeţul Gorj, care a dispărut de la domiciliu, a fost găsit cu ajutorul unui câine poliţist specializat în detectarea mirosului uman, la o distanţă de 2,5 kilometri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie densă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite