Baia cu fulgi de ovăz are efecte uimitoare asupra pielii. Cum o pregăteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru  problemele dermatologice, în general, există, pe lângă tratamentele ce au la bază diverse produse farmaceutice şi cosmetice, remedii naturiste, eficiente şi la îndemînă. Cele cu ovăz sunt printre cele mai recomandate de fitoterapeuţi. Interesant este că pentru două dintre cele mai comune şi neplăcute afecţiuni ale pielii soluţii oferite de natură sunt extrem de simple.

Deşi, parţial, simptomele sunt întâlnite şi în alte boli dermatologice, când vorbim de piele uscată, hiperemie (piele roşie), prurit (mâncărime), cruste şi alte leziuni exfoliative, papule (leziuni hiperemice, reliefate), vezicule (leziuni cu conţinut lichidian), vorbim, de fapt, de principalele semne ale dermatitei, o boală necontagioasă şi nepericuloasă, dar care creează o serie de neplăceri.

Unul dintre cele mai utilizate remedii pentru această afecţiune care apare în diverse forme este baia cu fulg de ovăz.

„O baie de fulgi de ovăz poate ajuta la tratarea iritatiei, a mancărimii şi a erupţiilor cutanate, menţinând totodată pielea hidratată.Amestecă o ceaşcă de fulgi de ovăz pulbere în apa de baie călduţă şi stai 15-20 minute. Repetă zilnic timp de o luna”, recomandă specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuzie de sănătate.ro.

Baia cu fulgi de ovăz pot trata eczemele şi pielea uscată şi ameliorează simptomele altor probleme de piele. Este indicată chiar şi numai pentru hidratare. Proteinele din ovăz protejează pielea şi acţionează ca o barieră naturală împotriva deshidratării.

Amestecul de fulgi de ovăz cu apă călduţă aplicat pe faţă are efect benefic şi în tratarea acneei.

Pentru această problemă dermatologică însă, specialiştii în fitoterapie recomandă ovăzul şi sub altă formă: pulberea obţinută prin mixarea fulgilor, se amestecă cu apă şi se fierbe trei minute, urmând ca după răcire să se aplice pe faţa, unde se lasă să acţioneze un sfert de oră.

Amestecul absoarbe excesul de sebum de la suprafaţa pielii, dar  beneficiile nu se rezumă la atât, pentru că antioxidanţii din ovăz reduc inflamatia, iritaţia şi roşeaţa pielii. În plus, ovăzul absoarbe bine excesul de sebum.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite