Apelul jandarmilor către cei care vor petrece 1 Mai în natură: „Să lase locul de picnic curat şi nealterat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto IJJ Argeş
Foto IJJ Argeş

Weekendul de 1 Mai atrage, ca în fiecare an, o mobilizare mai mare a forţelor de ordine la nivel naţional. Eforturile jandarmilor vor fi concentrate în sprijinul cetăţenilor, pentru a le oferi, în primul rând siguranţă. Pentru ei, jandarmii au câteva recomandări, mai ales dacă au de gând să petreacă sărbătoarea în natură.

În Argeş, spre exemplu, peste 100 de jandarmi, alături de poliţişti şi pompieri, vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi vor fi pregătiţi să intervină în cel mai scurt timp pentru gestionarea eventualelor situaţii de risc sau de urgenţă. 

Totodată vor avea o prezenţă activă în zonele în care se organizează manifestaţii cultural-artistice şi competiţii sportive, în pieţe, târguri sau în alte zone de interes operativ. 

„Să aprindă focul doar în locurile special destinate”

Jandarmii vor fi însă şi cu ochii pe cei care pleacă la picnic.

„Pentru ziua de 1 Mai recomandăm cetăţenilor care aleg să petreacă în mijlocul naturii să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor destinate pentru activităţile de picnic, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special destinate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat şi să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate.", precizează IJJ Argeş.

Jandarmeria Argeş urează tuturor argeşenilor un sfârşit de săptămână liniştit, fără evenimente neplăcute.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Paradisul de la Dâmbovicioara. Zona mirifică din Argeş este ideală pentru minivacanţa de 1 Mai
 

Oratea, cetatea-soră a Branului care a străjuit drumul dintre Ţara Românească şi Transilvania VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite