VIDEO Imagini înduioşătoare cu un pui de căprioară căutându-şi mama, surprinse într-o pădure din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva
Captură pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva

Camerele de monitorizare a faunei montate de Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamţ au filmat cu un pui de căprioară care-şi caută mama.

Imaginile înduioşătoare cu micul Bambi au fost postate joi seara pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

"Micul pui de căprioară a ieşit pur şi simplu în calea colegilor noştri, aflaţi într-o acţiune de monitorizare pe raza parcului. Specialiştii Romsilva nu au atins puiul de căprioară şi s-au retras imediat, pentru a permite căprioarei să-şi recupereze puiul", scrie în postare.

Puii sunt complet neajutoraţi în primele săptămâni

Căprioarele nasc unu până la trei pui. Iezii sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viaţă, când stau ascunşi, dar apoi se dezvoltă rapid, dublându-şi greutatea după câteva săptămâni.

"Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăieşte în pădurile de şes şi munte. Are o lungime în jur de un metru şi o înălţime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi şi subţiri, gâtul uşor alungit, iar culoarea blănii variază în funcţie de anotimp.Se hrăneşte cu muguri, ghindă, jir şi rugi de mure", precizează Romsilva.

Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt păduri, pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

 Citeşte şi:

 VIDEO Puiul de urs căzut între stânci, pe Valea lui Stan şi salvat de jandarmii montani a fost pus pe perfuzii. Cine îl va adopta

VIDEO Pui de mistreţi, adunaţi la masă, într-o pădure din Suceava

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite