Viceprimar din Neamţ, arestat pentru omor şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului

0
Publicat:

O instanţă de judecată a decis ca un viceprimar din Neamţ să fie arestat pentru omor din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Victimă a fost un bătrân.

Mandatul de arestare a fost emis pentru 30 de zile FOTO Arhiva Adevărul
Mandatul de arestare a fost emis pentru 30 de zile FOTO Arhiva Adevărul

Viceprimarul comunei Bahna, Emil Prisecaru, în vârstă de 73 de ani, a fost privat de libertate de către magistraţii de la Judecătoria Roman, după ce fusese reținut de poliţişti, pentru o perioadă de 24 de ore. În timp ce era la volan, a accidentat mortal un consătean, dar nu a oprit la locul faptei, continuându-şi drumul.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Prisecaru Emil, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.10.2023 şi până la data de 23.11.2023, inclusiv“, se precizează în decizia instanţei.

Hotărârea judecătorilor de la Roman nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Neamţ. Pe data de 24 octombrie, în jurul orei 05:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în afara localităţii Broşteni, comuna Bahna, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 73 de ani, conducea un autoturism, pe un drum comunal a surprins şi accidentat un consătean de 74 ani, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. În scurt timp, fugarul a fost identificat în persoana edilului.

„În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 74 de ani. Şoferul a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Un alt accident grav pe drumurile Neamţului a avut loc pe 22 octombrie 2023, chiar în faţa Spitalului Orăşenesc Bicaz. Şoferul de 73 de ani al unui autoturism a virat pentru a intra într-o parcare, dar nu a dat prioritate unui motociclist, de 35 de ani. În urma impactului, a decedat pe loc soţia conducătorului auto şi cel aflat pe autovehiculul cu două roţi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite