Vestigiile istorice descoperite lângă Turnul lui Ștefan cresc costurile la pasajul rutier din Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul rutier subteran de la Piatra Neamț
Pasajul rutier subteran de la Piatra Neamț

Peste 400.000 de lei au fost alocați constructorului SCT București de către primărie, prin negociere fără anunț de participare. Banii au fost justificați de lucrările de deviere a rețelei de distribuție a gazului metan.

Suma de 401.707 lei, fără TVA, obținută zilele trecute de SCT București a fost solicitată de constructor pentru a acoperi lucrările suplimentare necesare după descoperirea în timpul săpăturilor a vestigiilor istorice de la Curtea Domnească.

Lucrări în linie dreaptă la pasajul subteran de lângă Turnul lui Ștefan cel Mare FOTOGALERII

„În cadrul lucrărilor de săpături arheologice, în zona de parcaj subteran au fost descoperite zidurile și bolțile subsolului unei case din secolul al XVI lea. Hotărârea arheologilor a fost de păstrare și clasare a acestui monument, restaurarea și punerea în valoare. S-a constatat că atât conducta de gaz proiectată pentru alimentarea Primăriei și a Colegiului Național Petru Rareș, cât și cele două posturi de reglare măsurare din zona acestor obiective sunt amplasate în zona descoperirilor arheologice", se arată în anunțul oficial publicat pe 4 aprilie.

Citește și: Cimitir scos la lumină la Turnul lui Ştefan

Procedura aleasă pentru alocarea acestor fonduri a fost negociere fără anunț de participare deoarece lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice și sunt comandate în condițiile stricte stabilite în directivă".

Valoarea inițiala a contractului încheiat de primărie pentru investiția „Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale Curtea Domneasca din Municipiul Piatra Neamț, prin amenajări urbanistice, amenajări ale circulației pietonale și carosabile, pasaj auto subteran" este de 23,8 milioane de lei, fără TVA.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite