Vasile Pruteanu își vrea înapoi scaunul de președinte al Consiliului Județean Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pruteanu vrea înapoi scaunul de președinte al Consiliului Județean Neamț
Vasile Pruteanu vrea înapoi scaunul de președinte al Consiliului Județean Neamț

Fostul șef al executivului a atacat în instanța de contencios administrativ ordinul prefectului care l-a demis din funcție. Dacă magistrații vor suspenda actul prefectului, Pruteanu va reveni la șefia județului pierdută în urma declarației că va candida pentru USL.

Update ora 14.30 Pruteanu mai are de așteptat până să revină pe scaunul de șef al CJ Neamț

La primul termen al procesului prin care Vasile Pruteanu a atacat ordinul prefectului care l-a demis din funcție, instanța a constatat joi, 19 aprilie, că procedura nu a fost respectată. Fostul șef al CJ Neamț va trebui să reia demersurile pe cale juridică pe data de 3 mai, atunci când a fost stabilit un nou termen în proces. Termenul a fost fixat de instanță deoarece reclamantul, Vasile Pruteanu nu a achitat taxa judiciară de timbru și nici nu a fost respectată procedura citării institiuției Prefectului județului Neamț.

.................

Imediat după ce prefectul Mihai Archip a emis ordinul de încetare a mandatului de președinte al CJ Neamț, Pruteanu a atacat decizia în contencios administrativ.

Vasile Pruteanu părăseşte partidul şi candidează din partea USL. Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului şefului CJ Neamt

Actul și-a făcut însă efectul din data de 3 aprilie, iar a doua zi consilerii s-au întrunit într-o ședință convocată în regim de urgență pentru a desemna vicepreședintele care să preia atribuțiile de șef al executivului nemțean.

Șeful Consiliului județean Neamț pierde procesul cu ANI și riscă să fie cercetat penal

Șeful CJ Neamț dat de ANI pe mâna Parchetului

În lipsa aleșilor Opoziției, 16 consilieri PDL plus doi colegi intrați în dizgrațiile PSD și PNL pentru afinități cu Puterea, au votat în unanimitate ca Mircea Pintilie să preia atribuțiile de președinte.

Clanul Pruteanu, pârât la ANI de prefectul de Neamţ

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite