Elev rănit foarte grav în clasă. A fost transferat la o clinică universitară cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transferul pacientului la Iaşi a fost făcut cu un elicopter SMURD FOTO Monitorul Neamţ
Transferul pacientului la Iaşi a fost făcut cu un elicopter SMURD FOTO Monitorul Neamţ

Un elev de 15 ani, de la o şcoală din judeţul Neamţ, a fost dus cu elicopterul la o clinică universitară din Iaşi, după ce s-a rănit grav în sala de curs

O simplă joacă de copii s-a transformat într-o tragedie, după ce un elev de la o şcoală din judeţul Neamţ a ajuns la spital cu leziuni craniene foarte grave. După primele îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc Sfântul Dimitrie din Târgu Neamţ s-a hotărât transferul la o clinică universitară din Iaşi. 

Nedoritul incident s-a petrecut pe data de 11 martie 2021, la o şcoală din comuna Pipirig. În timpul unei pauze, băieţii dintr-o clasă au ales să se joace cam riscant, aruncându-l pe un coleg de mai multe ori în sus. La una din astfel de

catapultări, elevul în vârstă de 12 ani nu a mai fost prins în braţe, astfel că şcolarul a căzut şi s-a lovit la cap de pardoseala sălii de curs. 

La unitatea şcolară a ajuns o autosanitară de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, iar după acordarea primului ajutor, cadrele medicale au transportat pacientul la Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ, diagnosticul fiind grav - traumatism cranio cerebral şi otoragie.

 „11 martie 2021, ora 14:51, Pipirig. Pacient sex masculin, 12 ani, diagnostic traumatism cranio cerebral cu pierderea conştienţei, otoragie. Pacientul a fost preluat un echipaj cu asistent medical şi

transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ“, a transmis Serviciul Judeţean de Ambulanţă. 

Datorită stării grave în care se afla copilul, medicii de la unitatea sanitară menţionată au decis că este necesar transferul la o clinică din Iaşi. Pentru aceasta lucru s-a solicitat un elicopter, care a preluat pacientul de la stadionul din localitate şi l-a transportat la Spitalul Sfânta Maria. Cazul a intrat în atenţia cadrelor de la Poliţia Neamţ, care au întocmit un dosar penalpentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili circumstanţele în care s-a petrecut neverosimila întâmplare. O ancheta a fost dispusă şi de Inspectoratul Şcolar Neamţ.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Care este starea medicului Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamţ. „Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou”

Sute de copii abuzaţi în fel şi chip. Cum a ajuns o fetiţă jucăria sexuală a unor bătrâni perverşi

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite