Un bătrân fără discernământ a provocat un incendiu catrastrofal. Vila din Neamţ a ars în totalitate

0
Publicat:

Un incendiu catastrofal a avut loc noaptea trecută, cadrele de la ISU luptându-se cu flăcările aproape nouă ore, dar vila din Neamţ a ars în totalitate, sinistrul fiind provocat de un bătrân fără discernământ.

Locuința s-a transformat în scrum FOTO ISU Neamț
Locuința s-a transformat în scrum FOTO ISU Neamț

Alarma a sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pe data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 22:16, anunţându-se că arde o locuinţă din localitatea Straja, comuna Tarcău. La locul indicat au fost trimise forţe de la servicile locale din Tarcău şi Bicaz, Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ şi Serviciul de Ambulanţă.

La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul de mare amploare cuprinsese deja tot imobilul, iar persoanele aflate în interior au reuşit să se salveze. Pagubele suferite de proprietari sunt imense, stabilindu-se că flăcările au fost provocate de un bătrân de 70 de ani, care nu are discernământ. Misiunea pompierilor s-a încheiat în jurul orei 07:00.

„Au ars construcţia cu o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, bunuri din interiorul şi exteriorul acesteia (tâmplărie, mobilier, documente, electrocasnice, materiale textile) o tonă de lemne de foc şi 15 tone de plante furajere depozitate lângă casă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiunea unor persoane iresponsabile“, a transmis ISU Neamţ.

Septuagenarul care a incendiat locuinţa a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind apoi transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Neamţ. În noaptea de 16/17 octombrie, un alt incendiu de mari dimensiuni a avut loc în satul Oglinzi, comuna Răuceşti. În jurul orei 23.00, flăcărileau izbucnit la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la locuinţă.

A ars magazia, construită din lemn şi acoperită cu tablă şi plăci de azbociment, cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi şi bunurile din interiorul acesteia: utilaje şi unelte agricole, lemn de foc, cherestea şi obiecte de uz gospodăresc. Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite