Un bărbat acoperit cu o pânză de sac a mers desculţ, pe jos, 30 kilometri în toiul nopţii, prin masivul Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii montani din staţiunea Durău, localitate aflată la poalele muntelui, s-au confruntat cu o situaţie pe care nu au mai întâlnit-o vreodată.

Printr-un apel la 112, înregistrat în zorii zilei de 2 noiembrie 2020, era sesizat un fapt neverosimil, acela că un bărbat gol puşcă şi desculţ, dar care era acoperit cu o pânză de sac, se plimbă prin staţiunea Durău. 

Cei trimişi să verifice situaţia au fost jandarmii montani din

localitate, ei constatând că totul e real. Cercetările efectuate aveau să scoată la iveală detalii de necrezut despre plimbăreţ, despre distanţa incredibil de mare străbătută pe timp de noapte, doar ceea ce l-a determinat să procedeze astfel rămânând un mister. 

Aşadar, jandarmii, după apelul primit în jurul orei 07.30, l-au identificat pe respectivul cetăţean, de loc din oraşul Bicaz, judeţul Neamţ, pe care în loc de haine flutura o pânză de rafie. 

„Intervenţia jandarmilor montani din Durău din această dimineaţă (2 noiembrie 2020 - n.r) a survenit ca urmare a unei sesizări telefonice din partea unui cetăţean, în jurul orei

7:30, când au identificat în staţiune un bărbat de aproximativ 32 ani din Bicaz, căruia îi lipseau articolele vestimentare, fiind acoperit doar cu o pânză de sac, dezorientat, dar conştient“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ. 

S-a mai aflat apoi că acesta îşi lăsase maşina în Izvorul Muntelui, la poalele masivului Ceahlău şi a străbătut pe jos aproximativ 30 de kilometri, aceasta fiind distanţa dintre satul menţionat şi staţiune. De precizat este că toate acestea s-au petrecut pe timp de noapte, omul era desculţ, dar a reuşit să ajungă în Durău pe un drum recent reabilitat care traversează Parcul Naţional Ceahlău. 

Când a fost depistat de jandarmi era dezorientat şi la limita hipotermiei, pentru că „drumeţia“ a

decurs în condiţii meteo ostile, temperatura fiind în jurul valorii de zero grade Celsius.

A suferit doar răni minore, provocate de mersul desculţ

Nemţeanul nu a suferit răni deosebite, doar unele leziuni minore provocate de mersul desculţ. A fost puţin cooperant, nedorind să ofere informaţii despre ceea ce l-a determinat să îşi abandoneze maşina în Izvorul Muntelui şi să parcurgă atâta distanţă pe jos. 

„Până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă, plutonier adjutant Diaconu Daniel şi sergent major Cojocaru George, din cadrul Postului de Jandarmi Montani Durău, au reuşit să îl acopere cu o folie termoizolantă, i-au oferit un ceai cald şi l-au convins să rămână în maşină, la căldură“, mai arată Jandarmeria Neamţ. 

Imagine indisponibilă

Turistul de ocazie a fost transportat la spital de un echipaj al Ambulanţei FOTO Jandarmeria Neamţ

O ipoteză despre ce l-a adus pe om în postura menţionată este că a consumat băuturi alcoolice sau „altceva“, iar după ce s-a dezbrăcat ar fi vrut să se întoarcă în Bicaz pe jos, dar în loc să coboare pe şosea a luat-o invers, ajungând în partea opusă, la Durău. 

      

Vă mai recomandăm să citiţi:

Copil salvat la limită dintr-o casă în flăcări. A suferit arsuri grave, pe 70% din suprafaţa corpului

FOTO Noua Zeelandă, descoperită la pas. Aventura de la Antipozi a doi români, care străbat locuri de basm

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite