Tânără în arest la domiciliu pentru că a incendiat deliberat casa. De ce instanţa a obligat-o să nu mai bea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a provocat mari daune, locuinţa fiind frav afectată. FOTO ISU Neamţ
Incendiul a provocat mari daune, locuinţa fiind frav afectată. FOTO ISU Neamţ

După ce cadrele ISU au stabilit că o casă a fost incendiată deliberat, poliţiştii au descoperit că autorul este o tânără de 26 de ani, soţia proprietarului

Ancheta într-un caz de distrugere prin incendiere, care s-a petrecut în satul Almaş, comina Gârcina, judeţul Neamţ, avea să stabilească faptul că autorul infracţiunii este o tânără de 26 de ani, astfel că magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au hotărât în cazul acesteia arestul la domiciliu. 

Acuzata este căsătorită, procurorii ceruseră arestul 

preventiv, dar este posibil să fi beneficiat de clemenţa judecătorilor deoarece este mama a trei copii minori. Ea poate pierde beneficiul  arestului la domiciliu dacă nu respectă o serie de obligaţii pe care le-a dispus instanţa, una dintre ele fiind oarecum ciudată, dar bazată pe o 

anume stare de fapt din familie. 

Relaţiile dintre soţ şi soţie nu erau tocmai armonioase, scandaluri mai mult sau mai puţin violente iscându-se după ce partenerii consumau licori bahice. Din acest motiv,

judecătorii i-au interzis tinerei, printr-o sentinţă de pe 30 ianuarie 2021, să consume alcool în perioada cât este consemnată să nu părăsească locuinţa. 

Judecătoria Piatra Neamţ a decis că ea trebuie „să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemată şi să nu consume băuturi alcoolice“. 

I s-a atras atenţia că, în caz de încălcare a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv. Nemţeanca poate părăsi casa doar pentru a merge la locul de muncă, la cursuri de pregătire profesională dacă este cazul, pentru procurarea mijloacelor de existenţă sau în cazuri urgente. 

Alt caz - a vrut să-şi incendieze soţia, dar a dat foc locuinţei 

În noaptea de 26/27 ianuarie, în jurul orei 23:00, pompierii de la Detaşamentul Piatra Neamţ, au fost aletaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din satul Almaş. După stingerea flăcărilor, cadrele ISU au concluzionat că acţiunea intenţionată a fost cauza de producere, ancheta a fost preluată de poliţişti, iar pe data de 28 ianuarie tânăra de 26 de ani era reţinută şi acuzată că a provocat incendiul. 

Un caz oarecum similar s-a petrecut pe data de 19 ianuarie, în comuna Borleşti, o ceartă dintre doi soţi din comuna Borleşti fiind cât pe ce să aibă urmări foarte grave. Bărbatul s-a ciondănit cu consoarta, iar într-un puseu de nervi a vrut să o incendieze. În timpul conflictului, pentru că nu era lăsat să vândă o suprafaţă de teren, femeia a fost stropită cu un lichid combustibil, dar a reuşit să fugă din calea soţului băut. 

Acesta nu s-a potolit şi a dat foc unor imobile din curtea gospodăriei. Pentru stingerea flăcărilor

provocate de proprietar a fost solicitat ajutorul pompierilor, la locul cu pricina constatându-se că incendiul se manifesta generalizat la o terasă din lemn şi la intrarea într-o bucătărie de vară, dar şi în una din camerele casei. Forţele de intervenţie au lichidat incendiul, dar au ars imobilele menţionate aparate electrice şi electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile, etc. 

„În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere şi ameninţare. După primele audieri, suspectul a fost condus la spital pentru consult medical şi tratament de specialitate”, declara Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Poliţiei  Neamţ.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Traficantă de sex din România, printre veteranii urmăriţilor internaţional. De câţi ani este căutată

Explozie provocată de un bărbat care a vrut să moară împreună cu copilul său

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite