Tae bo, o nouă metodă de slăbit şi de tonifiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest sport combină artele marţiale cu mişcări de aerobic şi oferă practicanţilor o senzaţie de energizare.

Pe lângă exerciţiile de pilates, yoga, fitball, fesieri şi abdomene, cei care doresc să slăbească pot încerca şedinţele de aerobic tae bo. Metoda este extrem de practicată în America. Tae bo este o combinaţie între aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cu greutăţi.

„Multe femei optează pentru tae bo pentru că este o metodă nouă şi se slăbeşte uşor. E un sport care poate fi frecventat chiar şi de bărbaţi. Noi avem câţiva practicanţi“, spune Cristina Popa, manager sportiv într-o sală de fitness din oraş. Specialiştii spun că prin aerobicul de tip tae bo se obţine un efort cardio foarte intens, ceea ce ajută la arderea grăsimii.

De asemenea, este indicat pentru cei care îşi doresc tonifierea fesierilor sau să lucreze musculatura picioarelor, abdomenul şi braţele. „Fac tae bo de două luni şi pot să spun că mă simt foarte bine. Deja apar primele rezultate, ceea ce este extraordinar“, povesteşte Larisa Margină, practicantă a acestui sport. O tânără de 26 de ani care de asemenea, merge periodic la clasele de tae bo spune: „mă simt plină de energie şi cu un tonus foarte bun“. 

Primele rezultate după două săptămâni

Deşi este un sport relativ nou, tae bo are mulţi simpatizanţi datorită faptului că este o formă de mişcare amuzantă, energizantă şi eficientă. Specialiştii sunt de părere că într-o singură oră de tae bo se pot pierde de două ori mai multe calorii decât în aerobicul clasic. „Se văd rezultate după primele două săptămâni, iar după trei sau şase săptămâni atingi obiectivele dorite“, explică instructorul de fitness şi aerobic Cristina Popa.

„Îmi place tae bo pentru că este eliberator de stres.  Sinceră să fiu, după un astfel de antrenament mă simt plină de energie“, povesteşte încântată Ramona Neacşu, practicantă „înrăită“. Un antrenament durează 50 de minute şi costă 12 lei pentru o şedinţă ocazională. Mai economice sunt însă abonamentele, care variază de la 60 de lei pentru opt şedinţe şi ajung până la 80 de lei pentru 12 antrenamente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite