Stomatolog condamnat pentru vânzare de droguri luate de pe Darknet. Unde se află traficantul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandatul european de arestare pe numele doctorului a fost emis pe data de 2 aprilie 2019. FOTO Poliţia Română
Mandatul european de arestare pe numele doctorului a fost emis pe data de 2 aprilie 2019. FOTO Poliţia Română

Andrei Minea, un medic stomatolog de 39 de ani, din Tazlău, judeţul Neamţ, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru comercializare de droguri de risc şi mare risc. Pe numele lui există un mandat european de arestare după ce a fugit din ţară înaintea pronunţării sentinţei definitive.

Anchetatorii presupun că stomatologul, căruia i se mai spunea şi „Doctorul“, ar fi reuşit să părăsească România în perioada cât era sub control judiciar, ada cât era în control judiciar, şi că ar fi ajuns în Spania.

La un moment dat, a încălcat condiţiile impuse de judecători, nu s-a mai prezentat în faţa instanţei când a fost citat, drept pentru care, pe 2 aprilie 2019, Curtea de Apel Bacău a revocat controlul judiciar şi a dispus arestarea. Cel mai probabil, Minea bănuia că sentinţa va fi una de închisoare cu executare, iar cu două săptămâni înainte de pronunţare a dispărut fără urmă. Atunci, procurorii au cerut reîncarcerarea, însă apărătorul acestuia a susţinut în faţa judecătorilor „că nu se poate reţine reaua-credinţă a inculpatului întrucât nu s-a stabilit cu certitudine faptul că acesta se află în Spania“, conform motivării instanţei din 2 aprilie 2019. 

S-a mai arătat că, pe 13 martie 2019, medicul a fost chemat la Poliţia Tazlău pentru a-i fi înmânată citaţia emisă de Curtea de Apel Bacău, a luat la cunoştinţă de viitoarea înfăţişare, nu s-a mai prezentat. Stomatologul a fost prins în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT Neamţ, una efectuată pe 6 iulie 2018, anchetatorii arătând că el a deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc.

Dealer de droguri de mare risc

„A rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe internet, prin intermediul platformei Darknet. Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Darknet şi efectua comenzi online de amfetamină, MDMA, LSD, cannabis sau haşiş“, conform DIICOT. 

Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare, după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o locaţie publică.

La fiecare comandă, inculpatul solicita 30-40 de grame de amfetamină, 20-30 de comprimate de ecstasy, cinci timbre impregnate cu LSD şi 10-15 grame haşiş sau cannabis, plătind 500 de lei în echivalentul monedelor virtuale. 

DIICOT a stabilit că, în perioada 2016-2018, Minea a plasat pe platformă 34 de comenzi, pe care le primea şi acasă, în plic, prin intermediul serviciilor poştale, iar în 2 ani a introdus în ţară aproximativ 70-100 de timbre impregnate cu LSD, 1.020 de tablete de ecstasy, 1.320 grame de amfetamină şi 500 de grame de cannabis şi haşiş. 

La percheziţiile efectuate acasă şi la cabinetul stomatologic al inculpatului, anchetatorii au găsit pachete conţinînd un praf de culoare albă, patru doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 de punguţe ce prezentau urme de materie vegetală. 

Procurorii au cerut judecătorilor privarea de libertate a doctorului, iar magistraţii au admis cererea, fiind încarcerat până pe 31 august 2018 când, deşi Tribunalul Neamţ respinsese cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, Curtea de Apel Bacău a decis să-l plaseze în control judiciar. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Descoperire macabră lângă o locuinţă incendiată intenţionat. Ce le-a fost dat pompierilor să vadă în timpul misiunii

Îngropat în excavator, sub sute de tone de beton, după prăbuşirea unei hale cu opt etaje. Câte ore a durat intervenţia

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite