Român extrădat la cererea magistraţilor din Manchester. De ce a fost emis mandat de arestare european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul român a fost identificat în localitatea de domiciliu FOTO Adevărul.ro
Tânărul român a fost identificat în localitatea de domiciliu FOTO Adevărul.ro

Un cetăţean român a fost dat în urmărire internaţională de judecătorii de district de la Curtea din Manchester şi urmează să fie extrădat

Un tânăr de 19 ani, din localitatea Ştefan cel Mare, judeţul

Neamţ, care era căutat de autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru a fi cercetat într-un dosar penal, va fi extrădat. Luna trecută, după ce a fost prins în România, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au au dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, până la traducerea actelor sosite din Regatul Unit. 

Numai că, zilele trecute, sentinţa a fost revocată şi s-a decis

privarea de libertate a nemţeanului, urmând ca până cel mai târziu la începutul lunii viitoare să fie extrădat în Marea Britanie, pentru a răspunde acuzelor ce i se aduc de către autorităţile judiciare străine. 

„Admite cererea formulată autoritatea judiciară emitentă,

respectiv judecătorul de district, Curtea Magistraţilor Greater

Manchester, al Marii Britanii, privind executarea mandatului de arestare emis la data 19.07.2021 (...) împotrivaiva persoanei solicitate Buhuş Sorin-Mihai şi ia act de consimţământul acesteia de a fi predată autorităţilor judiciare din Marea Britanie. (...) Dispune arestarea (...), pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 03.09.2021 şi până la data de 02.10.2021, inclusiv“, se arată în decizia Curţiii de Apel Bacău. 

Tânărul din Neamţ are necazuri penale pentru că, în urmă cu un an, când era pe teritoriul Marii Britanii, deşi nu avea permis, s-a urcat la volan, a rănit o persoană şi a avariat mai multe autoturisme. A plecat de la locul faptei, dar autorităţile engleze au cercetat cazul şi au descoperit identitatea autorului. Apoi, au avut loc acte procedurale de corespondenţă între autorităţilor judiciare străine cu cele din ţara noastră, pentru punerea în executare a mandatului european de arestare. 

„Din cercetări a reieşit că, la data de 27 iulie 2020, aflându-se în Marea Britanie, suspectul a condus un autoturism, fără a deţine permis de conducere, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu avarierea mai multor maşini şi cu vătămarea corporală a unei persoane. Persoana în cauză s-ar fi sustras cercetărilor efectuate, părăsind teritoriul Marii Britanii, revenind în România“, se preciza într-un comunicat de luna trecută, care a fost emis de Poliţia Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Unde s-a ascuns un şofer urmărit de poliţişti. Peripeţia sa l-a dus direct în arestul preventiv

Incredibil ce a făcut un individ eliberat din închisoare de doar o zi. Mod de acţiune ca în filme

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite