Braconieri şi faptele lor de arme: urs împuşcat şi tranşat. Unde au fost ascunse părţi din cadavru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un urs a ucis de braconierii din Neamţ FOTO Adevărul.ro
Un urs a ucis de braconierii din Neamţ FOTO Adevărul.ro

Părţi dintr-un cadavru de urs au fost descoperite întâmplător, o anchetă fiind declanşată de poliţişti şi procurori pentru prinderea braconierilor care au împuşcat şi tranşat animalul

Un localnic din comuna Tarcău, judeţul Neamţ, a avut parte de o experienţă macabră la finalul săptămânii trecute, toată povestea fiind legată de un urs. Nu a fost vorba despre vreun atac al animalului prin gospodăriile sătenilor, ci de descoperirea a ceea ce mai rămăsese dintr-un exemplar. 

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, un bărbat de 46 de ani, din localitatea nemţionată, a găsit întâmplător, sub un pod de peste un pârâu, nişte saci suspecţi. Curiozitatea l-a făcut să se apropie şi la o cercetare mai amănunţită şi-a dat seama

că în ei se află bucăţi dintr-un urs. A alertat autorităţile, bănuindu-se că sălbăticiunea a fost împuşcată şi tranşată de braconieri. 

„La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, cu privire la faptul că sub un pod ce traversează pârâul Cheia din localitatea Tarcău, a descoperit mai mulţi saci ce conţin resturi de animale. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind identificate resturile unui exemplar din specia urs“, a declarat Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 

A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi pentru identificarea autorilor. Un caz similar s-a petrecut luna trecută, în judeţul Dâmboviţa. 

Pe 21 august, în comuna Runcu, paznicii de vânătoare şi poliţiştii din Fieni au prins doi bărbaţi, în timp ce transportau cu maşina un urs pe care l-au braconat prin folosirea unei capcane neautorizate. În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că braconierii ar fi fost sprijiniţi şi de către un bătrân de 74 de ani. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Multiplu campion mondial şi european, voluntar în Grecia la stins incendii. Cine este performerul FOTO

Salvamontiştii, nicio zi fără misiuni. Elicopter chemat pentru un turist din Ceahlău FOTO

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite