Protestul de la Piatra Neamţ s-a încheiat. Circa 1.000 de oameni şi-au strigat revolta în stradă. „Am venit cu lumânări să cântăm prohodul guvernului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele au început marţi seară, după deciziile luate în şedinţa de guvern FOTO: Adevărul
Protestele au început marţi seară, după deciziile luate în şedinţa de guvern FOTO: Adevărul

Cea mai mare manifestaţie de protest împotriva măsurilor luate de Guvern a avut loc la Piatra Neamţ miercuri, 1 februarie. Deciziile de modificare a Codului Penal luate în seara din urmă i-au scos în stradă pe cetăţenii revoltaţi.

Peste 1000 de nemţeni au ieşit miercuri seară, 1 februarie, în centrul municipiului Piatra Neamţ pentru a protesta împotriva deciziilor luate de Guvern în şedinţa din seara precedentă. 

Participanţii la mitingul autorizat s-au adunat în faţa Teatrului Tineretului la ora 18.00, şi au strigat lozinci împotriva Guvernului PSD.

Pe pancartele încropite de manifestanţi erau mesaje îndreptate împotriva lui Liviu Dragnea şi ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

După circa o oră, protestatarii au pornit în marş pe cele patru bulevarde din centrul oraşului, coloana de participanţi blocând circulaţia maşinilor pe un sens. Şirul lung de manifestanţi era flancat de jandarmi şi forţe de ordine, iar în faţă Poliţia Rutieră dirija traficul maşinilor în intersecţii. 

Între protestatari erau tineri, vârstnici, dar şi mulţi părinţi cu copii mici.

copil

Participanţii au strigat pe tot parcursul deplasării îndemnul „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” şi au mărşăluit de două ori pe arterele centrale de circulaţie ale oraşului, după care s-au oprit în faţa Teatrului Tineretului şi au continuat să-şi strige mesajele anti-PSD. 

Protest la Piatra Neamţ împotriva guvernului

Pe parcursul manifestaţiei nu s-au semnalat incidente deosebite şi nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

La miting a participat şi un bătrân de 80 de ani din comuna Ştefan cel Mare, care a venit să-şi exprime în felul lui revolta faţă de guvernul care a modificat legile penale în şedinţa de marţi seară:

Protestatar la mitingul de la Piatra Neamţ

..............................

Spre deosebire de ultimele proteste desfăşurate în ultimele două duminici, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, nemţenii sunt chemaţi acum să-şi exprime nemulţumirile faţă de guvern în zona Palatului Administrativ -  Teatrului Tineretului. 

Pe pagina de eveniment creată pe Facebook, cetăţenii sunt invitaţi la protestul de miercuri, 1 februarie, de la ora 18.00. În anunţul postat pe site-ul de socializare se precizează că manifestaţiile vor fi de durată, zilnic, în acelaşi interval orar 18.00 – 21.00, până când se vor îndeplini trei revendicări: 

„Dragi nemţeni, 

Măreţul Guvern a adoptat ordonanţa de modificare a codului penal. S-au scăpat de condamnări, însă au condamnat ţara asta la jafuri <dezincriminate>... Singura şansă stă în reacţia cetăţenilor. Un guvern al penalilor nu va face NICIODATĂ, NIMIC pentru popor. Haideţi să ne mobilizăm şi să ne întâlnim din nou în fiecare seară, de la ora 18:00, în faţa CONSILIULUI JUDEŢEAN NEAMŢ, până la:

1. CĂDEREA GUVERNULUI DRAGNEA_GRINDEANU

2. Demisia Avocatului Poporului Victor Ciorbea

3. Reformarea CNA

Vă rog distribuiţi evenimentul şi invitati cât mai mulţi prieteni. Explicaţi-le de ce este important să fim uniţi. Guvernul Ponta şi-a dat demisia într-un moment in care nu a avut o vină directă (tragedia de la #Colectiv) ci doar pentru că reprezenta vârful unui sistem putred. Guvernul Grindeanu gafează enorm şi este direct responsabil de atacul la justiţie prin care va şterge cu buretele faptele de corupţie a sute de politicieni“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite